Jouluruokaa tarjoo kunnon väki

Hyvän joulun ja vuoden 2021 toivotukset kaikille Seijan sanaleikkimökin kävijöille.
Kiitokset Savon Sanomille Savoblogi-alustasta, jossa saamme julkaista kirjoituksiamme.

JOULURUOKAA TARJOO KUNNON VÄKI

Pistaasikinkku vuohenjuustoinen
päärynäkastikkeen saa kermaisen.
Laatikkoreseptien salaisuudet
kätkevät höysteet oudot, uudet.
Lohikin kera mausteiden ja limen
saa joka joulu uuden, hienon nimen.
(Yrtti-limettigraavattu fenkolilohi – rubiinilohi- lohi carbonara).
Ja nyt käymme pienllä syönti- eiku mainoskatkolla. Runo jatkuu…

Jos nämä vielä riitä eivät,
varalla lohi-wasabi-mousseleivät,
mätiä snapsilaseissa ja etanat,
perunat kera piparjuurismetanan.
Kun popsii nyhtökaurafalafelit
jo jaksaa koota lahjapalapelit.

Granaattiomenilla glaseerattu
on joutsenpaisti, sekä friteerattu.
Bataatit á la gremolata
jälkiruokapöytään saattaa.
Karambolat ja juustot kalliit
café et liqueur-napsun sallii.
Kakussa valkosuklaa-luumu-riisi
saa joulun tiu´ut soimaan korviisi.

Jos vielä vatsassa on tyhjä kolo
ja ”jotain vielä tekis mieli”-olo
voit koko menun syödä uudelleen.

Kommentit

  • Leena Raveikko

    Hups. Nyt ei tullut nälkä. Mutta lanttulaatikko, kinkku ja riisipuuro! Vitsi, nyt on poikettava jääkaapille. Uusi Pirkka kummallisine resepteineen jouti tuoreeltaan keräykseen. Uskon, että sinäkin Seija syöt PERINTEITÄ jouluna. Runo oli kuitenkin mainio! Uppoaa nuorempaan väkeen kuin voisilmä riisipuuroon… Hyvää joulua!

  • seija sanaleikkimökistään

    Onneksi joulun perusruoka on pysynyt melko samana kaikista hörhellyksistä huolimatta. Sellaisena kuin se maalaistaloissa oli syksyn sadon ansiosta.
    Lanttulaatikkoa näkyy olevan ympäri vuoden tarjolla eineshyllyssä. Me syömme lipeäkalaa marraskuusta helmikuulle.

Kommentointi on suljettu.