LÄSKIVERO!

Suomi on liemessä ja lirissä! Kaikki on mennyt läskiksi! Kestämätön kestävyysvaje piiskaa koko maata pahemmin kuin Valio-myrsky. Ihmispoloiset tarpovat hampaat irvessä, leukapielet kireinä hyllyvässä ja hytisevässä surkeuden supassa, ja käärivät läskejään tiukemmin ympärilleen.

Läskejä? Niin, suomalaiset ovat kaukoviisasta kansaa. Pahojen päivien varalle on varustauduttu paremmin kuin monessa muussa maassa. Hätävarasto on kerätty ihon alle, jossa se kulkee aina mukana. Kätevää, eikö totta? Huolehtivaiset vanhemmat ovat vuoranneet suojaavalla laardikerroksella jo 2-3 vuotiaat piltit. Koululaisten ja nuorison suojakertoimet ovat hyvällä tasolla, joka kohoaa kun päästään töihin. Iän lisääntyessä kilo vuodessa on paras ryppyvoide.
Läski suojaa kylmältä, suruilta, iskuilta, jopa teräaseilta. Sen läpi ei yllä tärkeisiin elimiin edes kirurgin veitsi, muista puukonheiluttajista puhumattakaan. Läski toimii puskurina pahaa maailmaa vastaan. Sen alle on turvallista vaipua unelmoimaan vaikka EU:sta, joka pitää vähimmistään huolta.

Mutta. Ei paratiisia ilman ihramatoa. Sieltä se luikertelee Euroopan Terveystaloustieteen konferenssista Helsingistä. Siellä on ollut ensimmäistä kertaa laajemmin esillä tutkimustuloksia eri puolilta maailmaa ylipainon kustannuksista ja ylipainon vähentämisen taloudellisista vaikutuksista. Suomalaisten paino on arvoltaan 300 miljoonaa vuodessa. Tuo on tietenkin pikkuraha, ei sillä monta pakolaista ruokittaisi. Mutta pitemmälle asiaa ajatellessa läskistä saattaa tulla maamme talouden pelastus.

Suomi on elänyt kauan metsän tarjoaman puujalan varassa. Valitettavasti koipeen on pesiytynyt tyvilaho ja juurikääpä. Kirjanpainajat ja pystynävertäjät syövät puita sisältä ja ulkoa. Metsän tilalle on etsittävä uusia luonnonvaroja.

Maassamme, kansalaisten kehoissa piilee suunnaton, öljyyn verrattava luonnonrikkaus, joka on vielä täysin hyödyntämättä. Vihreän tilalle on kasvamassa vinhaa vauhtia valkoinen, kellahtava kulta, jota voidaan muuttaa vauraudeksi ainakin 1,2,3:lla eri tavalla, kuten Stubb sanoisi.

1. Ensimmäiseksi on kutsuttava koko kansa punnittavaksi ja rasva, läski, laardi, silava ja kinkun iho verolle pantava. Laihoille tehtäisiin lisäksi kehon koostumuksen mittaus, sillä on myös piilolihavia ihmisiä, joilla on luiden ja nahkan sisälle piiloteltua rasvaa.
Pikalakina säädettäisiin rasvavero, joka perittäisiin jokaisesta löytyneestä ylimääräisestä kilosta. Lasten ja kotona asuvien nuorten veron maksaisivat huoltajat.
Verotus olisi progressiivista eli asteittain kasvavaa. Kertyvillä varoilla voitaisiin hoitaa pakolais- ja monta muuta akuuttia asiaa.

2. Sote-uudistusta ei enää tarvittaisi, koska sairaudet ja sairauspoissaolot vähenisivät nopeasti kilojen ja ketutuksen myötä. Useimmat haluaisivat päästä eroon verosta, johon voi itse vaikuttaa.

3. Osa verotulosta käytettäisiin tutkimukseen ja kehittämiseen siitä, miten haihtuvaa läskiä voitaisiin hyödyntää lämmityksessä ja polttoaineena, ja asiasta hankittua tietoa myydä muualle.

Biokemian tutkijat arvelevat, että katoavasta läskistä tulee suurimmaksi osaksi hiilidioksidia, eli kilot käytännössä haihtuvat ilmaan. Tutkijat osoittivat, että laihduttamiseen vaaditaan sisään hengitettyä happea. Prosessin tuloksena ulos hengitetään hiilidioksidia, jota yli nelihenkinen perhe tuottaa vuodessa suunnilleen yhden auton kulutuksen verran. Lisäksi kehosta poistetaan vettä virtsana, hikenä, kyynelinä ja muina nesteinä. Tutkijoiden pohdinnan mukaan luonnon luoma menetelmä läskin poistamiseen onkin mitä kätevin. Rasvainen läski muuttuu näkymättömäksi kaasuksi, joka ei aiheuta kasvihuoneilmiöitä.

Tämän hiilidioksidin talteenotto ja jatkojalostus työllistäisi suuren joukon tutkijoita, tuotekehittelijöitä ynnä muuta väkeä, ja vähentäisi uusien ydinvoimaloiden tarvetta. Näin laittaisimme Suomen kuntoon niin yksilö kuin valtakunnan tasolla. Läskistä uusi Nokia!

(Kirjoittaja paljastaa kuuluvansa korkeasti verotettujen valiojoukkoon. Tässä asiassa).

Kommentit

  • porkkanan juuria

    Tjaah, että läski verolle.
    Siinäpä ajatusta, itse aiheutettuahan tuo on. Mutta miten progressiivisuus toteutetaan? Läskikilojen mukaan? Mutta kun kaikki lihavat eivät ole saaneet kilojaan kulinaariruualla vaan – kuten Amerikassa – köyhät lihovat halvalla roskaruualla. Mutta ajatuksessa on ruutia, onhan silkka rahansäästö aikamoinen motivaattori. Ainakin joidenkin kansalaisten kohdalla. Kuka kilonsa ilolla onnellisena kantaa, hänen onneensa emmeköön puuttuko!

Kommentointi on suljettu.