Naamiohuvit, arjen oopperaa

Tulevaisuuden koronasuoja-asu

Naamiohuvit, arjen oopperaa

Asetan kertakäyttösuojan keski- ja alakasvoilleni. Sininen puoli ulospäin, lenkit korvien taakse ja yläreunan kaari nenän luita myötäillen silmälasien reunan alle. Henkäisy, ja höyry pöllähtää huurruttamaan lasien pinnat. Nenän päähän tuntuu kohoavan tippa, joka anoo pyyhkäisemistä. Huulten ympärykset kostuvat ja se tietää huulipunan leviämistä rajausviivojen ulkopuolelle.

Hankalaa, kovin hankalaa on tämä maskinkäyttöön oppiminen. Henkistä asennoitumista helpotti se, että Prisman myyjät alkoivat käyttää. Ei yksinkertaisesti kehdannut enää jatkaa malliin: Seuraavalla kerralla laitan naamarin, ei vielä nyt. Kiitos S-ryhmälle esimerkistä,
Että tämäkin aika piti nähdä, kun ihmiset kulkevat kasvot peitettyinä. Jos joku olisi vuosi sitten ennustanut, kukaan ei olisi uskonut.
Ei näytä maskivillitys purreen kaupunkikuvaan. Kovin pieni on naamioituneiden joukko, vaikka malleja löytyisi kaikissa sateenkaaren väreissä ja kuvioita pääkallosta Juiceen. Nuoriso kulkee reippaasti kasvot ja nilkat paljaina, kuonokoppaa käyttävät vain vanhemmat ihmiset. Kuljetushihnat vain puuttuvat.

Jokaisella pilvellä on kultainen reuna. Pärskepilvestä jos kaivamalla kaivaa, voi huomata, että kasvohunnun käyttö vähentää huulipunan tarvetta. Kun kukaan ei tunnista, ei tarvitse silmiäkään tuhria. Tässähän säästyy jopa rahaa ja ennen kaikkea kallisarvoista aikaa. Ei kun pakkelin sijaan rätti naamalle ja menoksi. Helppoa ja yksinkertaista.
Miehet säästyvät parran ajamiselta eikä lähimmäisten tarvitse nuuskia Raidin eikun Mennenin leyhähdyksiä. Hengistyssuoja laimentaa yltiömäisiä tuoksuja ja hajuja.

Lisäsäästöä niin ajallisesti kuin rahallisesti syntyy, kun ei tarvitse miettiä, pitäisikö mennä kauneuskäsittelyihin. Tähän asti on harva se päivä pitänyt heittää arpaa, onko kelvollinen naiskansalainen ellei laita botuliinia huuliin, möykkyjä poskiin tai kohottavia lankoja kulmakarvojen alle. Suojus tekee tarpeettomaksi alakasvojen ja kaulan kohotuksen (face lift), jossa täytetään pintaryppyjä, juonteita, syvänteitä ja kraatereita selä laitetaan piirteet paikalleen. Säästyy 11 470 euroa eli vuoden vähimmäispalkan verran. Sillä ostaa ulkomailla tehtyjä incognitosuojia loppuelämäkseen.

Puuteollisuus ajaa könttyrämäisesti tuotantoaan alas. Sen sijaan että oltaisiin ketterästi vallattu maailman maskimarkkinat ja ruvettu tienaamaan, Suomen suojusrahoista suurin osaa valuu muualle.
Esimerkiksi Lifa Air ei ole saanut toimitettua sote-sektorille vielä lainkaan kotimaassa valmistettuja FFP2- ja FFP3-hengityksensuojaimia tyyppihyväksynnän puuttumisen vuoksi. (IS 3.10 2020).

Lopuksi lohturuno:

Ole sinä minun villasukkani
kynttilä ja takassa humiseva tuli
poista pimeä ja lämmitä talveni yli.

Kommentit

  • Leena Raveikko

    Työpaikalla on pakko käyttää maskia. Menty jo viikko näin. Ihan tuohon tottuu. Välillä se unohtuu naamataululle, vaikka poistaakin saisi. Kohta siihen jo ihastuu. Voisihan tuota pitää kotonakin. Vähentää puhumista (riitelyä) ja syömistä (lihomista). Niin että terveystuotehan tuo on katsoipa sitä miltä kannalta tahansa, sisältä tai ulkoa.

  • Seija sanaleikkimökistään

    Terveystuote – sinäpä sen sanoit. On se kumma, miten asioista löytyy hyviä puolia kun hakemalla hakee.
    Ei kun maski naamalle ja menoksi!

Kommentointi on suljettu.