Nikkari-Niilo ja vempain-Ville

Yleisenä harhakäsityksenä on, että naiset olisivat himoshoppailijoita, typerien heräteostosten tekijöitä, jotka tappelevat hulluina alennusmyyntilaarien äärillä saadakseen jotain halvalla.
Palaavat kotiin ostoshuppelissa silmät harittaen ja kauhistuvat ostoksiaan. Kaksi numeroa liian pieni merisairaanviheriä mekko, vanhan mustelman violetin-keltaisen kirjahtavat housut tai korvakorut, jotka saavat korvat venymään puoleen väliin kaulaa asti. Kengät, jotka naukuvat kävellessä kuin kissat, kaupan kokolattiamatolla ääntä ei kuulunut. Hattu, joka saa näyttämään herkkutailta. Niitä sitten piilotellaan kaapeissa ja perheelle syötetään halvinta nuudelia tasoittamaan rahahävikkiä.

Miehet eivät koskaan tee hätiköityjä ostoksia. Heillä on järki päässä, eivätkä he hupuloi rahojaan vain siksi, että jotain saa halvalla. Miehet harkitsevat tarkkaan kaikki hankintansa ja ostavat vain tarpeellisia työvälineitä.
Heistä useimmissa asuu remontti-Reiska, asentaja-Arto, maalari-Mikko ja tapiseeraaja-Taneli. Jokainen osaa huoltaa ja korjata auton kuin moponkin, asentaa keittiön kaapiston ja -koneet, yhdistää kahdesta pienestä huoneesta yhden reilun kokoisen purkamalla väliseinän. Tarvitaan vain kunnon työkojeet ja -laitteet piilevien taitojen esille nostamiseksi.
Jos pääset kurkistamaan kätevä-Kössin autotalliin tai työsoppeloon, siellä voit nähdä miesten salaisen ihmemaailman. Jos luulit, että sahalla, vasaralla, kirveellä, ruuvimeisseleillä ja pensseleillä olisi jotain käyttöä, olet tosi kivikautinen kuvitelmissani.
Nykyrevohkamies on konemies, automatiikan asiantuntija, uusimman tekniikan uranuurtaja. Hän on hankkinut (halvalla?) työtilansa täyteen erilaisia apuvälineitä, joiden nimet kertovat ilmeikkäästi niiden lukuisista ja vaativista käyttötarkoituksista.
Naispuolinen katsoja mykistyy kunnioituksesta tavaillessaan kojepakkauksista laitteiden nimiä kuten karalaikkahiomakone, iskuilmarautasaha, oskilloiva nauhahiomakone ja öljytön kierukkakompressori kuivaimella. Ei ole öylösen töören poejan työkaluja nämä. Onkohan epäkeskohiomakone piilotettu hiekkapuhalluskaappiin?

Nyt naiset tarkkana. Isänpäivä lähestyy. Miksi et ostaisi nikkari-Nipallesi jotain todella hyödyllistä, jonka avulla voisit saada itsellesikin monenlaista mukavaa. Jokainen mies tarvitsee vähintään oman Jätticombopaketin (kuva), jossa on pora/ruuvinväännin, iskevä ruuvin- ja mutterinväännin, pyörösaha, kulmahiomakone, akkupistosaha ja puukkosaha.
Jos varasi eivät riitä tuollaiseen pakettiin, tai miehellä on jo yhtä ja toista halvalla hankittua, voisit hankkia esimerkiksi vasara- ja lyöntituurnasarjan, laippaulosvedinsarjan ja varmuudella hiiliharjaton mutterinväännin kitkarenkaalla saisi kullallesi onnenkyyneleet silmiin.

Alkuun voisit pyytää rakentaja-Raineriltasi pienen, pöydälle laitettavan yrttikasvihuoneen.Kevään mittaan kuulisit autotallista monenlaisia työn ääniä. Ei kuuluisi kirouksia vasaran iskiessä sormeen, ei tarvittaisi sideharsoa haavoihin eikä edes laastaria naarmuihin. Konesaha leikkaisi siististi laudanpätkät, jiirisaha tekisi niihin somat kulmat jiirisahapöydällä, ruuvinaulaimen hurina olisi kuin kissan kehräystä. Vinoon porautuneita ruuveja ei näkyisi, sillä ne olisi poistettu ruuvinulosväänninsarjalla 8 osalla. Kattopleksi leikautuisi sopiviksi paloiksi omalla pleksinleikkauskoneellaan. Hiomakoneen surina, maalausruiskun viserrys sekoittuisivat keväiseen linnunlauluun. Ja aivan ilmaiseksi!
Ja unelmoidessasi pihan peittävästä kuisti- patio-terassi-paviljonki alueesta, voit vaivihkaa ottaa selvää, onko hänellä jo pallopääkuusiokoloavainsarja. Jos ei ennen, niin viimeistään sen lahjan hänelle annettuasi saat kuulla sanat: Minä rakastan sinua!

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Laitoin peukun – jälleen hauska pakina!

  Niin: Harrastukset maksavat – aitan tai aidan korjuu – on hyötyä – entäpä puutarhaus. Yhteiset harrastukset ovat halvempia suhteessa; Hartiapankkirakentajaperheillä on ollut yhteistä puuhaa vuosia, talkooväkeäkin (ystäviä) runsaasti. Vierastyö on kallista.

  Vakavana ollen, vanhoja autoja saattoi vielä korjata, mutta uudet vaativat jo laitteistoja, eikä takuu salli sörkkiä. Ehkä mopot. ja keittiö. ja tapetointi on kyllä mukavaa, mutta sekin usein tarvitsee lisäkäsipareja – ja makutuomareita ennen ja jälkeen työn. Yhteispelillä se sujuu. ja … tavallasi kannustaen.

 • Eino J. (maallikkona)

  Piti tulla vielä sanomaan, kun syödessä katselin Ruoan historia -ohjelmaa taivaskanavalta, että myös GRILLAUS on miesten hommaa. Ammoisista ajoista.
  Kyllä mies tietää mikä on paras grilli, ja grillimakkara ja pihvi – tomaatit paistuvat ja maistuvat siinä sivussa.

 • seija sanaleikkimökistään

  Grillaus on ehdottomasti miesten välineurheilua. Grillikaupasta löytyy melkein asuntovaunun kokoisia grillauskeskuksia. Kylläpä sellaisissa kelpaa jauhomakkarat tai sitkeiksi jääneet kyyhkynrinnat kärventää. Joka toisessa miehessä asustaa myös grillausmestari-Galle, mutta ovatko syöpöttelijät aina sanaa mieltä. se onkin jo eri juttu.

Kommentointi on suljettu.