PPP – pakarat paljaana pakkasella

Sokoksen alakerrassa on neliapilan muotoisia istumapaikkoja, joissa väsyneiden koululasten on hyvä lepäillä. Seisoskelinpa hökötyksen vieressä odottelemassa kumppaniani, ja laukkuni ”istui” itseni sijasta vapaalla paikalla edessäni. Yhtäkkiä joku miehenturilas ryöhähti istumaan puoliksi väskyni päälle murahtaen ”Istumpa tuohon”. Tilaa olisi ollut muuallakin.
Alkoipa naurattaa makeasti, kun ajattelin miten esimerkiksi ranskalainen monsieur olisi toiminut vastaavassa tilanteessa. Hän olisi nostanut hattuaan, ottanut minuun katsekontaktin kohteliaasti hymyillen ja sanonut :
– Pardon, madame. Olisikohan tässä tilaa istuutua, s´il vous plâit”? Ja luvan saatuaan hän olisi asettunut tyylikkäästi istumaan sopivan matkan päähän laukustani kiittäen paikasta, joka oli muutenkin vapaana.
Savolaisukko noudatti alkukantaista kannikkansa kutsua. Persettä penkkiin silloin kun siltä tuntuu. Tärkeä homma, muusta viis. Peruutustutka ei sanonut, että siinä on toisen ihmisen henkilökohtainen käsilaukku, ja jokin hajurakokin on yleensä tapana pitää.

Istuminen on nykyihmisen tärkein elomuoto. Istutaan, istutaan ja istutaan. Meistä on tullut istumakoneita. Piti miettiä jonkin aikaa, ennen kuin keksin kolme toimitusta, joita ei voi suorittaa istuen. Yksi on kävely, toinen tikapuiden kiipeäminen ja kolmas laipion naulaaminen. Keksitkö lisää?

Istumalihaksiin on alettu kiinnittää yhä enemmän ja monipuolisemmin huomiota. Vielä niille ei (kai) anneta erisnimiä, mutta eiköhän jo ”hän” ilmaisu ole käytössä. Takalistosta on kehittymässä uskonto, kaukana ei ole aika, kun vietetään pymppykaksosten kastajaisia ja ristiäisiä.
Mutta palvotaanpa peräpäitä miten hartaasti tahansa, en usko että pakarat pystyisivät ajattelemaan tai runoja rustaamaan. Blogin tekeminenkin saattaisi olla siinä ja siinä.

Miesten silmiä on kautta aikojen vetänyt ristiin uhkeamuotoiset naiset. Nyt he eivät enää saa ihailla luomuselluliittityynyjä kuin salaa, trimmattua pitää olla. On kehitetty jos jonkinlaista treeniä, joissa lättätakalistoista tehdään omppupyllyjä. Niitä muotoillaan ja topataan myös implanteilla ja rasvansiirroilla.
Naiset kertovat, että elämän miehellä pitää olla kiinteänä kohoava gluteus maximus. Kukonpyrstöisen miehen tepastellessa leveäahterisen miehenpuolikkaan osaksi jää säälivät katseet.
Kaikille sukupuolille on tarjolla alushousuja, joissa kannikat pullottavat paljaina. Seuraava muoti on PPP – pakarat paljaana pakkasella. Jokohan tänä talvena ehtii katukuvaan?

Twerkkaus eli pyllistystanssi kasvattaa suosiotaan. Ennenvanhaan pyllistämisellä osoitettiin äärimmäistä halveksuntaa ja häpäisyä. Nyt yleisö ottaa hurmioituneena esityksen vastaan.
*
Pääsiäinen lähestyy. Virvon jo ennen sitä jokaiselle ”isännälle ikä pitkä, emännälle perä leveä”.

Kommentit

 • Leena Raveikko

  Siisti juttu peräpäästä. Aihe on varsin altis jos jonkinlaiselle rivoudelle, mutta tämä juttupa oli täyttä asiaa ja ihan salonkikelpoinen. Kirjoitapa samanlainen! Kiitos Seija jälleen. Asiaa ja huumoria.

 • seija sanaleikkimökistään

  Blogin aiheita etsiessä pienikin asia voi sysätä yläpään pohdiskelemaan. Tällä kertaa inspiraation antoi ukko, joka istua röhähti liian lähelle.

 • Eino J. (maallikkona)

  mukava pohdinta; käyttäytyminen on hakenut uusia uria tasa-arvon kehittyessä – nyt ehkä naiset avaavat jo miehille ovia, kun entisaikaan miehet kohtelivat daamiaan prinsessana (mitä hän lienee edelleenkin etiketissä)
  Pakaroista muistan kerrotun, että naisväellä ne olisivat rintojen vastine kääntöpuolella? siis tuo pulleus (ja miehisyyden merkki kaiketi miehillä)

  mutta myös: Y L E 1.7.2015 :
  ”Miehet katsovat automaattisesti naisen pakaroita ja rintoja – syy ei heidän, vaan evoluution! … kertoo Turun yliopiston evoluutiopsykologian dosentti Markus J. Rantala Ylelle.
  . . . Rinnat ja pakarat puolestaan sisältävät jälkeläisten kehitykselle tärkeää DHA-rasvahappoja. Siksi miesten silmät etsivät naisen vartalosta näitä hedelmällisyyden merkkejä – jälleen tiedostamatta asiaa itsekään.

  Se, että miehet katsastavat naisesta ensimmäiseksi vyötärönseudun, rinnat ja pakarat on siis evoluution luoma tapa, jolle miehet eivät itse voi mitään.”

 • seija sanaleikkimökistään

  Kiitos Eino mielenkiintoisista tiedoista. Ei taida evoluution luomaan tapaan vaikuttaa se, mitä materiaalia katsottavat kumpareet ovat. Miesreppanat eivät erota ovatko möykyt DHA-rasvahappoja, lihasta vai silikoonia.
  Mikähän on, kun taas meinaa nauruhermoja kutkuttaa.

 • Eino J. (maallikkona)

  iloiset ihmiset ovat mukavia ja heidän postauksensakin.

  Eräs amerikkalainen tutkija, ellei ollut brittitoimittaja, kertoili kirjassaan, että naiskaunistelun juuret ovat kova kilpailu – jos ken on katsonut vaikkapa sinkkuelämäsarjaa – miehistä.
  – Heti kun miehiä on vähemmän, on kilpailua. (Mikä sinänsä kuulostaa markkinayhteiskunnassa mukavalta.)

  New Yorkin naiset eivät tokikaan mene Alaskan vapaita peräkamarin poikia houkuttamaan, vaan sikäläisiä.

  Miesten hyvätuloisuus auttaa kuulemma asiaa monessa suhteessa, ja jos olisi vielä komeakin, niin liehittelijöitä kuulemma riittää. Ja onhan se näyttävä parempi puoliskokin varmasti eduksi imagolle, ja muutenkin…
  … että en ole nähnyt nuita paljaita pakaroita pakkasella kadulla, mutta napa paljaana liikkuvia kylläkin runsain määrin, Kuopiossa tarkoitan. ja paljain päin

Kommentointi on suljettu.