Savolainen hyvän mielen kukko

Maailman kirjat ovat sekaisin. Mikään ei ole enää vakaata ja pelko valtaa alaa sielläkin, missä siihen ei ole aihetta. Suru ja kauhu ovat lamaannuttaneet ilon. Marraskesi on raastettu verinahalle.

Tiedotusvälineet suoltavat sanoja sanojen perään. Sanasaastetta tulvii silmät ja korvat täyteen, ne tulevat iholle. Sanoilla käydään sotaa väkivaltaa vastaan ja niillä rakennetaan rauhaa. Puolet kansasta päästää ilmoille vihanpurkauksia, ja toinen puolikas saarnaa rauhasta ja suvaitsevaisuudesta. On pakko olla jotakin mieltä, vaikka sillä ei olisi mitään merkitystä. Mietin vain yltävätkö sanat sinne, missä ymmärretään vain väkivallan kieltä.
Asennamme Ranskan lipun värejä Face-book profiiliemme päälle. Leikimme kuvilla ja olemme olevinamme vaikuttajia.
Jouluhössötyksen nostaessa päätään unohdamme pian koko asian.

Ranskassa ja joka puolella muuallakin, missä tapahtuu järkyttäviä asioita, tavallisten ihmisten parhaana lääkkeenä pidetään arkielämän jatkamista niin normaalina kuin mahdollista.
Ei meilläkään muuta mahdollisuutta ole. Siksipä tarjoan lääkkeeksi kukkoreseptiä, vaikka se tässä tapauksessa saattaa olla osoitus huonosta tilannetajusta.

Savolainen hyvän mielen kukko
Kuori:
5 dl lupsakkuutta
100 g venkoilua
n. 9 dl asioitten kääntelemistä
n. 3 dl huumoria
½ rkl vahingoniloa
Täyte:
1 kg velmuilua
150 – 250 g kehumista
2 – 3 tl juoruamista
Kuoriaineet veivataan leuka vääränä tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi.Siitä taputellaan tai kaulitaan ympäripyöreä levy, joka on keskeltä n.1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. Levyn keskustaan ripotellaan
kiertoilmaisuja. Peratut, hyvin valutetut, salakavalat sanat ladotaan kerroksittain perusteettomien kehujen kanssa levyn keskelle. Kätkettyä piruilua sirotellaan väliin. Nautitaan mehevien juorujen kera.

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Enpä ollut kuullutkaan tällaisesta kukosta. Tuli oikein hellyttävän hyvä mieli.

    • Seija Hämäläinen

      Tämä on kirjoittajan oma resepti, joka tässä kaikelle kansalle julkaistaan. Ei anneta synkkyydelle periksi.

Kommentointi on suljettu.