SOMEMURHA KUTUAIKAAN!

Loimi Kuteenlahti oli ja on ehdottoman kunnollinen mies. Kuten myös vaimonsa Laimi, kunnollinen nainen. Heidän elämänsä kulki vuodenaikoja seuraten ja luontoa kunnioittaen ja ihmetellen. Lapsia heillä ei ollut.
Loimi oli vuosikymmenet toiminut Luonto iholle-yhdistyksessä. Alkuun rivijäsenenä, sitten luontoretkivastaavana, sihteerinä ja viimeiset vuodet puheenjohtajana. Häneen luotettiin ja varsinkin hänen sammakkotuntemustaan ja -tietämystään arvostettiin.

Kuteenlahden pariskunnalla ei ollut koskaan aikomusta liittyä Face-bookiin tai muihin elämälle vieraisiin asioihin. ”Luonto on mielenkiintoisin ja sosiaalisin media”, Loimi sanoi usein. Mutta LI-yhdistyksen liityttyä FB:iin Loimi joutui puheenjohtajana päivittämään yhdistyksen sivuja.
Ensimmäisenä työnään hän kirjoitti artikkelin sammakoiden lisääntymisestä, ja sai yllätyksekseen suurta suosiota osakseen. Tykkäämisiä ja monenlaisia kommentteja tuli reilusti kuin sammakonkutua. Tuntui mukavalta. Hänen mielipiteensä somesta alkoi muuttua. Aivan mukava tapa levittää luontotietoa, ja keskustella samanhenkisten ihmisten kanssa.
Varsinkin eräs nimimerkki Luomu, tuntui erittäin innostuneelta. Hän pommitti Loimia kysymyksillään.
– Onko sammakoilla soidinaika? Johon Loimi vastasi:
Kutua edeltää soidin, jossa sammakkokoiraat kurnuttavat ja salamanterikoiraat esittävät naaraille soidintanssejaan. Joillakin lajeilla soidin voi olla hyvinkin monimutkainen, toisilla se käytännössä puuttuu kokonaan.
– Mitä sitten tapahtuu?
Kun koiras ja naaras lopulta ovat löytäneet toisensa, asettuvat sammakot lisääntymisasentoon, jota kutsutaan ampleksukseksi. Ampleksuksia on monenlaisia, mutta niissä kaikissa koiras kiipeää naaraan selkään, ja pitää naaraasta kiinni.

Loimi liitti vastaukseensa viehättävän luontokuvan, jossa viisi sammakkoa könysi toistensa päällä. Sitä hänen ei olisi pitänyt tehdä, sillä silloin alkoi tulla toisenlaista postia. Loimi ja Laimi Kuteenlahden maailma repesi.
– Mikä Härski-Hartikainen rellestää Luonto iholle-sivuilla? Joku perverssi lurjus. Eläimiin sekaantuja! Ja yhdistyksessä on paljon lapsia!
Seuraavana levisi tieto siitä, että Loimi oli johtanut lasten luontoretkiä ja vanhemmat alkoivat pommittaa koko sometykistöllä kauhistunutta Loimia.
Hänen puhelimensa alkoi soida jatkuvasti, Nauru ja 9 Yötä-lehdistä pommitettiin haastattelupyynnöillä ja varsinkin öisin humalaiset miehet soittelivat. Joitakin soittoja tuli myös seksihaluisilta naisilta.
Loimista salaa otettuja kännykkäkuvia alkoi levitä niin, että hän joutui pitämään kommandopipoa päässään kodin ulkopuolella liikkuessaan.
Hänen vaimonsa Laimi kauhistui ruokakaupassa, kun kassan viereisessä telineessä kirkui Loimin kuvalla varustettu lööppi: Ryhmäseksiä Luonto-Iholle liiton retkillä.
Naapurit alkoivat väistää toiselle puolelle kotikatua ja vanhemmat kiskoivat lapsiaan eri suuntaan. Eräs nuori äiti peitti lapsensa silmät Loimin nähdessään. Joku vanha nainen sylkäisi hänen takilleen. Mopopojat yrittivät ajaa hänen päälleen ja huutelivat hävyttömyyksiä.
Sukulaisten yhteydenotot harvenivat ja loppuivat kokonaan. Laimin iäkäs isä joutui järkytyksestä sairaalaan. Pankki alkoi hoputtaa asuntolainan maksua.

Nykyään Loimi ja Laimi Kuteenlahti asuvat tuntemattomassa paikassa. Heidän yhteystietojaan ei saada mistään kautta. Luonto-iholle liiton toiminta on loppunut.

Kommentit

 • kaapunnin poeka

  Olipas kova kohtalo, mutta ihan hyvin noinkin vois käydä… :)

  • Seija Hämäläinen

   Hupikirjoitusten pohjana on usein vakava asia. Monta ”murhaa” on tapahtunut some aseena, varsinkin nuorten keskuudessa.

 • Leena Raveikko

  Näin se on. Kaksi ihmistä ei koskaan ymmärrä samaa asiaa samalla tavalla. Saatikka sitten suuret joukot, todelliset hengittävät yksilöt ja virtuaaliystävät somessa. Koko ymmärtämisasia on täyttä harhaa. Parempi kun tyytyy ymmärtämään vain itseään.

 • Seija Hämäläinen

  Jos meitä ei painostettaisi ymmärtämään kaikkea, voisimme rauhassa pitää myös ymmärtämättömyyden omana tietonamme.

Kommentointi on suljettu.