Vauvakuumetta

Koko Suomi suli hymyyn valtakunnan ihmeellisen vauvauutisen kuultuaan. Lepertelyä leijuu ilmassa kuin syksyn lehtiä. Onnitteluja sataa ropisemalla kuluneen kesän malliin.
Joku saattaa jopa nauraa hekottaa, että presidentinvaalit on nyt pidetty. Jos ei voittaja vielä kuukauden alussa ollut kaikille selvä, nyt on. Säästyypä pitkä euro, kun asia vain julistetaan Twitterissä.
Kun perillinen syntyy näin passeliin aikaan, presidentinvirasta saadaan pysyvä, suvussa kulkeva.

Ensi huuman ja hurmion jälkeen alkaa toiminnan aika. Kohta koko nais-Suomi neuloo, virkkaa ja ompelee sini- ja punavalkoisia myssyjä, nuttuja ja lapasia. Miljoonan töppösen raja ylitetään marraskuun loppuun mennessä. Mitenpä sitä muuten voisi talkoisiin osallistua varsinkaan yli viisikymppiset naisihmiset.
Päiväkodeissa ja kouluissa tuherretaan vauvakuvia ja kännyköihin ilmestyy vauvapelejä. Vauvatarvikkeiden myynti ja valmistus nostavat Suomen taloutta entisestään. Tammikuussa potkaistaan pystyyn Vauvahiihto, keväällä Vauvarunokilpailu, kesällä Vauvankantojuoksu. Suomesta kehkeytyy oikea Vauvalandia.

Markkinahumu on vain pintakuohua. Asia nostaa esille syvempiäkin arvoja. Aikuisilla miehillä asia kohottaa ainakin rintaa. Jumatsukka, jos kerran Sauli niin kyllä minäkin. Nuoremmat laimeine nesteineen hypätkööt pullistelemassa muita lihaksiaan kuntosaleilla, isoisät näyttävät mallia: mies tekee sen mitä miehen täytyy. Sitä, mistä vaareille synnyttäjät löydetään, en malta nyt syventyä miettimää,n kun pitää googlettaa vauva-sanalla kaikkea.
Poliitikoille tämä on näytön paikka. Nyt otetaan miehistä mittaa, miksei naisistakin. Antti Rinne pystyi yllyttämään muita synnytystalkoisiin, mutta missä viipyvät omat teot?

Kansalaiset ovat kirjoitelleet sosiaalisessa mediassa onnesta ymmyrkäisinä. Yhdessä kansalaisen kommentissa sanottiin: – Kylmät väreet meni päästä varpaisiin… ai niin ja se jatkui vielä: … ja se on varma merkki jostain ihanasta!

Tasavallan presidentin kanslian nettisivut kaatuivat hieman vauvauutisen jälkeen. Kukapa se muukaan olisi ollut asialla kuin naapurin mies. Kaikkea se kateus teetättää.

Tervetuloa kaikille vauvoille linnoista yksiöiden kautta pakolaiskeskuksiin.

Kommentit

 • Veikko Kastinen

  Hyvä Seija, että muistutit että alkaa olla toiminnan aika, kun lepertelyt on leperrelty.
  On ajateltava lastenhoitoa, ruuanlaittoa, siivoamista ja mitä muuta se lapsen tulo vaatikaan kodin ilmapiirin pysymiseksi hyvänä, en enää muista. Meillähän on hieno järjestö martat, meidän ja teidän martat ja kyllä siihen martitkin voivat osallistua, kun valtakunnan asiat niin vaatii.
  Jopa helpotti. Asiat järjestyy. Voidaan odotella rauhassa.

  • seija sanaleikkimökistään

   Jospa kaikki riitaa haastavat valtionpäähenkilöt ryhtyisivät vauvatalkoisiin, maailmasta tulisi rauhallisempi paikka. Vai mitä arvelet?

   • Veikko Kastinen

    Kylläpä, kyllä. Rakkauden talkoissa, ei ehdi muita ballistisia ohjuksia pystyttelemään.
    Nuoret emännäthän ne valtiomiehillä ovatkin, joten tulostakin tuherruksesta saataa syntyä.
    Eppäilenpä kyllä näiden hirmuvallalla hallitsijoiden, joiden emännätkin ovat hrimuvallan alla vauvatalkoilla rauhoittuvan.
    Tarvitaan rakastava vaimo/äiti, vaikka yksinkertaiseen mökkiin niin lämpöä sieltä ei puutu.

 • Porkkanan juuria

  Miten reagoi isoveli Lennu? Mielenkiinnolla odotamme. Jennillä onkin kuuden vuoden hoitovapaa sitten, saapui hoitaa kotona kouluun saakka. Onneksi on se isoveli, ei tule ainoan lapsen syndoomaa

 • seija sanaleikkimökistään

  Toivottavasti lapsesta ei tule Lennun näköinen.

Kommentointi on suljettu.