Veroja ja oravannahkoja

Juuri kun Halloweenista päästiin, uudet aaveet rynnistävät esille. Valtakunnan poika- ja tyttökalenterit, joista näkee riisuttuna toisten ihmisten tulot. Riisuttuna tarkoittaa tietenkin sitä, että kalenterissa näkyy vain pikkuhousut, muut vaatteet on piilotettu vero-onneloihin tai pykälien labyrintteihin.

Meikänaista kiinnostaa vain omaan nilkkaan nasahtavat verot. Yksi kismittävistä on kiinteistövero. Jokainen huussi, hönnä ja kaivonpäällyskatos pitää verottaa. Ei ole mitään väliä, vaikka olisi päällekaatuva asumaton tönö tai tölli, veroa pitää maksaa. Vaikka ihminen menisi synkimpään korpeen kuusen juurelle asumaan ja ottaisi järvestä vetensä, eikö sinnekin verottaja pitkät kyntensä ulottaisi ja vaatisi kiinteistöveroa kuusesta ja vesimaksua järvivedestä.

Pitäisi maksaa autovero. Sekin oli mukamas kertakäyttöinen maksu, joka hupsiskupsis muuttuikin vakituiseksi, koko ajan nousevaksi maksuksi. Milloinkahan verottaja huomaa pistää ja panna verolle muutkin pyörälliset kapineet kuten polkupyörät, rullaluistimet, lastenvaunut ja kottikärryt. Ennen kaikkea rollaattorit, pyörätuolit ja sairaalasängyt.

Verottajan pitäisi ehdottomasti laittaa uusi palveleva vihjepuhelin (10 e min + ppm), johon aktiiviset kansalaiset voisivat tehdä ehdotuksia uusista verotuskohteista. Naapurilla saattaa olla tuloja, joita ei ole vielä ehditty verolle laittaa. Kuten esimerkiksi käytettyjen leipäpussien käyttö roskapussina, Savon Sanomista tehtyjen uuninsytykkeiden käyttö ja tai vaikka lasten käytetyissä vaipoissa kasvatettujen onkimatojen käyttö.

SSblogiin kirjoittaminenkin on niin mukavaa, että siitä pitäisi säätää mielihyvävero. Entäs muuta mielihyvää tuottavat asiat; syönti-, juonti- ja naintiverot ainakin…

Ka, puussa vilahti orava! Ja toinenkin pörröhäntä ja nyt ne ajavat toisiaan takaa oksalta oksalle! Nuo oravat ne ovat villejä ja vapaita olentoja, ei niiden tarvitse huolehtia veroista eikä veroluonteisista, vastikkeettomista maksuista. Sen kun keräilevät vain evästä talveksi ja siinä samalla hyppivät oksalta toiselle jos kolmannellekin. Vaihtavat turkkiaankin kaksi kertaa vuodessa. Meikänainen ei ole vielä saanut ensimmäistäänkään.
Lieneekö oravilla edes perimätietona aavistusta siitä, että niiden nahkoja käytettiin ennen vanhaan maksuvälineinä. Nyt ne saavat olla rauhassa, mutta ihmisten veronahkat, olkootpa kuinka tatuoituja tai ryppyisiä tahansa, kelpaavat kaikki.

Nyt täytyy lopettaa. Mies haluaa, että siirryn tietokoneella veronmaksupuolelle. Ei auta, maksettava on. Veropakolaiseksi ei pääse, vaikka muuttaisiTikkurilaan tai Kiihtelysvaaralle asti.