Rakastatko sinä minua?

Tämän kysymyksen Jeesus esitti Pietarille Gennesaretin järven rannalla: Simon Johanneksen poika, rakastatko sinä minua? Pietari vastasi: ”Rakastan…” – ja Pietari murtui Jeesuksen käsiin….
Pietari ei lähtenyt kysymykseen vastaamaan sanomalla ”hyvä kysymys”, niin kuin tänä päivänä kuulee monesti vastattavan. Toki, jos ei vastausta tiedä, niin silloin lienee vastaus tuokin. Pietarille asia oli kuitenkin siinä vaiheessa selvääkin selvempi.
Meille on myös paikka Vapahtajan luona. Usein meidän on kuitenkin tehtävä elämässämme monta mutkaa, ennekuin ymmärrämme tämän lahjan merkityksen. Tähän päivään mennessä en ole keksinyt mitä marraskuulla tekee vuosikalenterissa. Perun heti puheeni, sillä viettäähän moni syntymäpäiväänsä marraskuussa. Mutta….räntää, loskaa ja pimeää. Mielessäni kehittelin marraskuulle merkityksen. Ensimmäinen adventti sijoittuu marraskuulle ja me emme näkisi adventin kynttilää kirkkaasti, jos eläisimme valoisaa aikaa. Pimeydessä valon liekki lepattaa kirkkaasti ja se johdattaa meitä valmistautumaan Vapahtajan syntymäjuhlaan pimeydestä huolimatta ilolla.
En ole katsonut aikaisemmin televisiosta Vain elämää –ohjelmaa, koska otsikoissa näkyy liikaa kyynelehtiviä artisteja. Varmaankin pelkään, että menisin mukaan niihin itkuihin. Kuitenkin eräänä perjantaina satuin katsomaan ohjelmaa, jossa vuorossa oli artisti Anna Puu. Hän oli tehnyt laulun oman lapsensa syntymän aikoihin. Ei tarvitse kahdesti arvata meninkö mukaan.
Mahtava rakkauden tunnustus Luojalle! Mestaripiirros laulun sanat ovat:

 1. Sinä päivänä kun Luoja teki sinut
  Hän ei muuta
  heräs aikaisin, otti kynän käteen
  rupes siinä piirtämään
 2. Päivä kului, mut hetkenkään lepoa
  Piirtäjä ei kaivannut
  aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut
  Mestari valmisti sut
 3. Se kuva oli kaunis
  Oi, ihme suorastaan
  muodon jumalaisen sai
  kuvan viereen hän merkkas ettei suhun
  päde kuolevaisten lait
 4. Niille jotka yhä epäilevät Luojaa
  sanon vastaukseni vaan
  että jos ne edes kerran näkis sinut
  kaikki rupeis uskomaan

web_riitta-kaasinen_editoitu
Riitta Kaasinen
Toimistopäällikkö
Ylä-Savon seurakuntayhtymä