Armon pilkahduksia

Sadepisarat vyöryivät taivaalta kastellen leiriläiset. Taivas oli harmaa, voimakas tuuli muokkasi aallot vaahtopäiksi. Yhtäkkiä aurinko pilkisti pilven takaa antaen valoa ja lämpöä. Se tuntui armon pilkahdukselta.
Joku ojensi auttavan kätensä. Toinen katsoi ystävällisesti ja hyväksyvästi. Kolmas rohkaisi ja kannusti. Neljäs kuunteli kiinnostuneena. Viides paistoi tikkupullan toiselle. Ne tuntuivat armon pilkahduksilta.
Iisaari 2 -rippileirillä koimme monia hyviä hetkiä, armon pilkahduksia, niin opiskellessa, vapaa-ajalla kuin Jumalan kasvojen edessä hiljentyessämme. Oli hieno huomata, miten nuoret saivat uusia kavereita ja syvensivät vanhoja ystävyyssuhteitaan. Mukava oli laulaa yhdessä – myös saunan lauteilla. Ilo pulppusi nauruna esiin iltaohjelmissa. Hyvä oli olla rauhassa hartauksissa ja leirijumalanpalveluksissa sekä kokea yhteyttä Jumalaan ja toisiin leiriläisiin. Järvessä oli hauska suppailla, meloa ja uida – satoi tai paistoi.
Armon pilkahduksia, rakkautta ilman ehtoja ja vaatimuksia, kaipaa jokainen. Ne saavat arjen tuntumaan juhlalta, elämän todella elämisen arvoiselta. Armon pilkahdukset innostavat heräämään uuteen päivään, vaikka aamulla väsyttäisikin.
Jumala katsoo meitä armollisin ja rakastavin silmin. Hän kuulee rukouksemme. Hän rohkaisee ja auttaa. Joka päivä. Joka hetki.
3.7. on Iisaari 2 -rippikouluryhmän konfirmaatiomessu. Pyhän aihe ”Rakkauden laki” muistuttaa meitä lain tärkeimmästä käskystä: rakasta Jumalaa yli kaiken ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Tähän rakkauden kaksoiskäskyyn on tiivistetty Jumalan tahto. Jos elämme sen mukaan, meidän on hyvä olla yhdessä. Voimme kokea armon pilkahduksia!
Kristiina Turkki_web_Iisalmen seurakunta_Iisalmi
Kristiina Turkki
Iisaari 2-ryhmän pappi
Iisalmen seurakunta
Teksti on julkaistu myös 2.7.16 Iisalmen Sanomien Pietään Pyhhee -palstalla.

Kommentit

  • konsta

    Rakkaus valkeni minulle joskus 14vuotiaana. Se oli ihastumista. No 15-vuotiaana rakastuin….kaikki sanoi, ei tule kestämään. Kestää edelleen. Olen 30v. Elämäni rakkaus seisoo rinnallani. Meilllä on kaksi ihanaa lasta. Ei kaikki päivät ole olleet helppoja, mutta jos on löytänyt oikean ihmisen, jaksaa ne vaikeatkin päivät. Anteeksi, tämä kommentti ei sovi aiheeseen, mutta haluan muistuttaa rippi-ikäisiä nuoria, että jos vaikka parin vuoden päästä elämä tuntuu olevan raiteillaan, sinulla on rakas ja olet onnellinen, niin älä silloin kurkota kuuta, jota et tavoita. Rakkauden saatat menettää silmänräpäyksessä. Nykyään halutaan aina vaan parempaa, kauniinpaa, hienonpaa jne Olkoon opiksi muillekkin.

Kommentointi on suljettu.