Hei ukit ja – mummit!

Seurakunnan arjesta tulee hyvää kaikille
Eläkkeelle jääntitouhuissa kevättalvella tuli Iisalmen Sanomien kautta julki eräs haaveeni, lähteä seurakuntaan kerho-ukiksi. Tiedämme, että usein asiat saavat alkunsa hyvin pienestä ajatuksesta tai vaikka huulenheitosta, sitten teen sitä tai sitten teen tätä. Kohdaltani voin kertoa, että olen tosiaan sanonut näin, jos eläkkeellä en muuta keksi, niin lähden kerhoon ukiksi. Tosin tämä oli itseltäni jo mietitty asia, lapset ja nuoret ovat kulkeneet elämässäni aina mukana, nyt kerholaiset ja aikaisemmin jalkapallonuoret PK-37 väreissä jne. aikuisia unohtamatta, eli asia ei ollut minulle pelkää heitto.
Ajattelin asiaa myös kokonaisuutena, kun olen luottamustoimessa niin miksi en olisi mukana varsinaisessa toiminnassa vapaaehtoisena. Vapaaehtoisena toimiminen on iloinen ja antoisa tapa tehdä jotakin hyvää läheisten ja lasten kanssa vaikkapa kerhoissa ja laittaa niin sanotusti hyvä kiertämään. Ajatusta; kun hyvää saa, niin hyvää kannata jakaa, ei pitäisi unohtaa. Vapaaehtoisen toiminnan muotoja on tarjolla hyvin paljon, ja kaikille löytyy se oma tekeminen, eli nyt ukit ja mummit –kerhoon mukaan.
Tuosta hyvän kiertämään laittamisesta ja lehtiartikkelista mihin kirjoitukseni alussa viittaan on vielä pakko sanoa, että hyvä läksi heti kiertämään. Sain tämän artikkelin johdosta kaverin kerho-ukki hommiin, sillä pitkäaikainen lenkkikaverini Markku lähti mukaan toimintaan. Kerhotoiminnan kannalta katsottuna asia meni hyvin; ”kun yhtä pyytää, niin kaksi saa”.
Kirjoitan tätä tarinaa ajatellen, että pidetään läheisistämme hyvää huolta ja annetaan hyvän kiertää, mennään mukaan siihen toimintaan mistä pidämme ja mikä tuntuu omalta tekemiseltä. Viivähdän vielä kerhoasioissa, eli Iisalmessa toimii viisi perhekerhoa ja ne ovat kokoontuneet tänä keväänä Makkaralahdella, Lippuniemessä, seurakuntatalon Olkkarissa, Rantalassa ja Metsäpirtillä, eli mukaan mahtuu.
Olemme Markun kanssa olleet nyt noin kuukauden Rantalan perhekerhossa ja se on mukava ja hauska kerho. Lapset ja mukana olevat vanhemmat muodostavat tavallaan yhteisen ison perheen, olemme kaikki yhtä, jaamme hyvät huomenet ja yhteiset asiat ja teemme askareet yhdessä.
Toivomme yhdessä Markun kanssa, että meistä ”Ukki-parista” on lapsille iloa ja hyötyä.
Toivon hyvää kesää meille kaikille!
Pertti Laajalahti
Pertti Laajalahti
Iisalmen seurakunnan seurakuntaneuvoston ja
Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteisen
kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja