Iisaari

 

Erään kaupan ulko-ovella luki: ”On ok muuttaa mielensä.” Teksti tarkoitti siitä, että ostoksensa voi palauttaa tai vaihtaa. Hyvä muistutus se on muutenkin.

Jouduin itse muuttamaan mieltäni koskien Iisaaressa sijaitsevaa Ylä-Savon seurakuntayhtymän leirikeskusta. Pari vuotta sitten ehdotettiin, että sinne pitäisi investoida rahaa, jotta tilat saataisiin nykyaikaisemmiksi.

Vastustin ajatusta, kuten lähes kaikki muutkin paitsi iisalmelaiset. En pitänyt ollenkaan järkevänä investoida nykyaikana saaressa sijaitsevaan kiinteistöön, jonne jokainen vessapaperirullakin on kuljetettava venekyydillä.

Hanke kuitenkin toteutettiin, kiitos iisalmelaisten sinnikkyyden, ja kiitos merkittävien avustusten Olvi-Säätiöltä ja Ylä-Savon Veturilta. Ehkä johdatuksellakin oli sormensa pelissä.

Iisaareen rakennettiin täysin uudet majoitustilat ja sosiaaliset tilat uusittiin. Lisäksi rakennettiin kuivakäymälät sekä aurinkopaneelit sähkön ja lämpimän veden tuottoon. Saaren vanhin hirsirakennus muutettiin majoituskäytöstä upeaksi kappeliksi.

Nähtyäni lopputuloksen ja myös loppusumman, ei voi muuta kuin ihmetellä sitä miten pienellä rahallisella investoinnilla Iisaari muuttui suorastaan huippumoderniksi ekologiseksi kesäleirikeskukseksi.

Vaikka Iisaari on edelleen saari, on minun myönnettävä että olin väärässä vastustaessani hanketta. Venematka on pieni vaiva siitä että pääsee pitämään kesäleirejä noin hyvissä olosuhteissa.

Toivottavasti niin seurakunnat kuin muutkin tahot löytävät uudistuneen Iisaaren. Kuluvan kesän kalenteri on jo ollut varsin täysi.

Hyvä että iisalmelaiset pitivät kiinni Iisaarestaan ja sen kehittämisestä meidän änkyröiden vastustuksesta huolimatta.

 

Lauri Jäntti, kirkkoherra, Lapinlahti