Jeesus auttaa hädässä

Varpaisjärven Pyhän Mikaelin kirkossa oleva maalaus ehtoollisen asettamisesta.

Kirkko on Jumalan huone ja seurakunnan koti. Varpaisjärven komea kivikirkko kertoo meille tästä jylhän lempeällä olemuksellaan. Kirkko rakennuksena ja Jumalan huoneena muistuttaa meitä ihmisiä pyhästä ja pysyvästä. Kirkossa seurakunta pääsee yhdessä kokoontumaan jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa.

Olen katsellut kirkossa olevaa maalausta, jossa Jeesus asettaa ehtoollisen ystäviensä ympäröimänä. Maalaus on puhutteleva ja huokuu rauhaa ja levollisuutta. Raamattu kuitenkin kertoo, kuinka vaikea ja haastava tie Jeesuksella oli tuon yhteisen aterian jälkeen kuljettavana.

Tuo mainitsemani kirkon maalaus jotenkin huokuu tunnelmaa, että kaikki on hyvin ja olemme Jumalan huolenpidon varassa. Voimme tulla ehtoolliselle sellaisina kuin olemme ja saamme syntimme anteeksi ja kokea pyhän kosketuksen.

Ihmisen elämässä voi tulla hetkiä, kun hän tarvitsee apua, jonkun auttamaan. Auttaja voi olla läheinen tai tuttu, mutta myös ventovieras tilanteesta riippuen. Ja kristittyinä meille on annettu hyvä ohjeistus: “Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäsi.” Saamme toteuttaa tätä lähimmäisen auttamisen tehtävää kukin omalta paikaltamme, omalla tavallamme.

Tämän sunnuntain aiheena on Jeesus auttaa hädässä. Oli kova myrsky ja hänen ystäviään pelotti olla veneessä kovassa aallokossa. Samoin Pietari pelkäsi hukkuvansa. Silloin Jeesus rohkaisi olemaan hätäilemättä ja ojensi auttavat kätensä. Tämä maailma tarvitsee auttavia käsiä. Kun maailmassa myrskyää ja on vaikeat ajat, ihmiset tarvitsevat tukea ja turvaa. Myös sellaista yhteishenkeä, että autetaan toisiamme.

Kirkko ja seurakunta on yhteisö, joka seuraa Jeesuksen esimerkkiä ja toimii ihmisten parhaaksi. Kirkko on turvallinen paikka, jossa voi kokea rauhaa, lepoa ja pyhän läsnäoloa. Hengellisillä huoltojoukoilla on tarjolla lohdullista ja rauhoittavaa sanomaa. Sanoma armollisesta ja rakastavasta Jumalasta on puhutteleva.

Olen huomannut, että seurakunta tuo elinvoimaa koko kylälle, kun ihmiset kiinnittyvät toimintaan. Kukin meistä saa omalla tavallaan palvella ja kertoa rakastavasta Jumalasta. Jumalasta, joka pitää meistä huolta ja auttaa vaikeinakin aikoina. Kannustan ihmisiä arvostamaan omaa kirkkoaan ja kotiseurakuntaansa. Me olemme kristittyinä niin kuin opetuslapsetkin, Jeesuksen kanssa kulkemassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Matias Koponen
Varpaisjärven seurakunnan vt. kirkkoherra

Kommentit

  • Arja Hakala

    Vaikuttava otsikointi ihmisen hädän auttamisessa.

    Ajatusmaailma lienee niillä ihmisillä kovin harras, että kykenevät noin käsittämään ja olettamaan, että apu tulee Jeesukselta.

  • Matias Koponen

    Kiitos kommentista! Otsikointi tulee viime sunnuntain kirkollisesta teemasta. Ajatuksena
    on myös se puoli, että kristittyinä ja lähimmäisinä autamme toisiamme tässä hetkessä. Välillä ihan konkreettisin sanoin ja teoin. Tähänhän Jeesus meitä kannusti esimerkillään. Hengellinen tuki ja myös aineellinen tuki ovat merkityksellisiä asioita. Konkreettisia asioita.

Kommentointi on suljettu.