#kiitollinensiunattuonnellinen

Internetin sosiaalisen median palveluissa käytetään hashtageja kuvien ja tekstien merkitsemiseksi tiettyyn aihepiiriin liittyväksi. #kiitollinensiunattuonnellinen -tekstillä merkittyjä kuvia on kuvapalvelu Instagramissa lähes 37 000 kappaletta. Niin huikea määrä, että sitä on vaikea käsittää. Merkinnän alla on paljon kuvia elämän huippuhetkistä ja onnen pilkahduksista arjen keskellä.

Kuitenkin kuvien ulkopuolella arki etenee usein tasaista tahtia sen kummemmin pohtimatta ja pysähtymiselle ei ole aikaa eikä tilaa kuin hetkittäin. Kannamme mukanamme erilaisia taakkoja, leimoja ja oletuksia itsestämme ja toisista ihmisistä ympärillämme. Matteuksen evankeliumin luvussa 11 Jeesus kutsuu luokseen työn ja kuormien uuvuttamia ja lupaa heille levon. Raskaiden taakkojen tilalle Jeesus sovittelee seuraajiensa harteille nöyrän ja lempeän Jumalan kuormaa, joka on kevyt ja hyvä kantaa. Aivan kuin hyvin muotoiltu reppu.

Kaikkien elämän harteilleni sysäämien kantamusten keskellä olen kiitollinen, siunattu ja onnellinen, koska Jumalan armosta olen saanut elämääni ystäviä, joiden kanssa voimme jakaa kantamuksemme. Yhden puhelun tai kahvihetken aikana saatamme vuoroin itkeä, nauraa ja nauruitkeä, kun iloitsemme, suremme, ihmettelemme ja pohdimme, mitä meidän elämässämme on meneillään ja miten jatkamme eteenpäin. Minulle Jumalan kevyt, lempeä ja hyvä kuorma näyttäytyy ystävissä, joiden kanssa olemme jakaneet elämää, kun olemme olleet pahimmillamme, ja joiden kanssa olemme riemuinneet parhaimmillamme.

Ajattelen, että läheisimpien ystävien ja perheenjäsenten rakkaus on heijastuma Jumalan kaiken voittavasta rakkaudesta. He rakastavat kaikesta huolimatta ja kaiken sen vuoksi, samoin kuin minä rakastan heitä. Tuon rakkauden, välittämisen ja hyväksynnän vuoksi minä koen kaikkien elämän antamien kantamusten keskellä kiitollisuutta, siunausta ja onnellisuutta, vaikken aina onneni kukkuloilla arjen keskellä tanssahtelisikaan.

Anu Backman
vt. pastori
Iisalmen seurakunta

Seuraa Anua
YouTubessa
Instagramissa @unaback