Kristus, kaikkeuden Herra

Tuomiosunnuntai eli Kristuksen kirkkauden sunnuntai muistuttaa meitä siitä, että Kristus tulee aikojen lopulla ”kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle” (Matt. 25: 31). Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti. (Kirkkokäsikirja)

Tuomiosunnuntai muistuttaa, että me olemme vastuussa elämästämme ja teoistamme. Viimeisellä tuomiolla meitä arvioidaan sen mukaan, kuinka armollisia ja inhimillisiä me olemme toisille ihmisille – erityisesti niille, jotka ovat heikommassa asemassa.

Tuomiosunnuntain sanoma johdattaa meitä tarkastelemaan suhtautumistamme lähimmäisiimme, tarkistamaan elämämme suuntaa. Turvautumaan Jeesukseen, joka on täynnä anteeksiantoa ja rakkautta.

Armollisuutemme ja lempeytemme toisia kohtaan on pohjimmiltaan Jumalan työtä meissä. Ei meidän omaa saavutustamme. Pelastus on Jumalan lahja. ”Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut”. (Ef. 2: 9-10)

Saamme jatkaa matkaamme Kristuksen armoon turvautuen. Sen varassa saamme odottaa luottavasti tulevaisuutta ja sitä päivää, jolloin Jumalan valtakunta tulee näkyväksi.

”Kun päättyy matka maallinen
ja kuihtuu kaikki muu,
saan nähdä taivaan kirkkauden
ja rauha vahvistuu.”

”Kuin hanki haihtuu kerran maa
ja loiste auringon,
vaan Herra viipyy luonani,
ja armo aina on.”

(Virsi 932: 5, 6)

Risto Huotari
vs. kirkkoherra
Iisalmen seurakunta