Leipäresepti leipäpapilta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leipäpappi on sellainen papinviranhaltija, joka tekee työtään ennen muuta toimeentulon takia. Mutta hei! Minäkin olen, koska työtä tehdään myös toimeentulon takia – siksi valtion virkamieskin on ”leipävirkamies”.

Kun papintyö on vahvasti kutsumustehtävä, niin leipäpapin on osattava valita sopivat ainekset leipätaikinaansa, jotta paistettua tuotosta voi leikata sopivissa siivuissa seurakuntalaisten hengelliseksi ravinnoksi.

Sopivan leivän ainesohjeet löytyvät evankeliumeista vieläpä Jeesuksen omista sanoista. Joten päätinpä pyöräyttää sopivan leipäreseptin. Sitä leipää on syötävä ja jaettava, jonka (eli Jeesuksen) lauluja leipäpappi laulaa.

1. Ikuisen elämän vettä (Joh. 4:14), raikasta evankeliumin julistusta, joka virvoittaa ja ilahduttaa.

2. Kypsää viljaa (Joh. 4:34), seurakunta ja ihmisiä, joiden kanssa keskustella hengellisistä asioista.

3. Maan suolaa (Matt. 5:13), halua oppia uutta Jeesuksesta, ettei uskonelämä väljähdy ja menetä makuaan.

4. Hapatetta (Matt. 13:33), Jumalan valtakunnan rakkautta, joka saa levitä ympärille välittämällä kanssaihmisistä ja tuoda hyvää iloa ympärille.

5. Öljyä (Luuk. 10:34), huolenpitoa ja armollisuutta kanssaihmisiä kohtaan.

Ainekset sekoitetaan kristityssä säännöllisesti ja vaivataan rukouksessa ja rakkaudessa, joka saa näkyä ulospäin hyvinä asioina ja kunnioittamisena. Kypsennetään Pyhän Hengen ohjauksessa ja lämmössä, jotta lopulta syntyy hengelliselle elämälle sitä elämän leipää, jota tuo ikuisen elämän.

Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.” Joh. 6:35

 

 

 

 

 

 

Ville Hassinen

Seurakuntapastori

Lapinlahden seurakunta