Lempeä ääni, joka kutsuu sinua

Ääni on iso osa ihmisen persoonaa. On jopa sanottu, että ääni on yhtä persoonallinen kuin sormenjälki. Miellyttävä ja sointuva ääni saa ihmiset kuuntelemaan puhujaa tarkkaavaisemmin. Muistan viime syksyn Helsingin Sanomista jutun miespuolisesta puhelinmyyjästä. Tällä miehellä on niin miellyttävä ääni, että useampi kuin joka toinen hänen myyntipuhelunsa päättyy niin, että hän saa myytyä lehden. Keskimäärin puhelinmyyjä saa sadalla soitetulla puhelulla solmittua seitsemän kauppaa.
Tämän sunnuntain Evankeliumi (Joh. 10:14-16) kertoo meille Jeesuksen äänestä. Jeesus sanoo Evankeliumissa: ”Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen.” Me lampaat kuulemme siis Hyvän paimenen äänen. Minkähänlainen ääni Jeesuksella sitten on? Jeesus puhui äidinkielenään arameaa, joten hänen puhettaan emme ehkä ymmärtäisi. Mutta Jeesuksen äänen me voimme silti kuulla Raamatussa.
Meille tärkeimpiä ovat niiden äänet, joita me rakastamme. Vauva kuulee jo kohdussa puhetta, ja hän oppii tuntemaan äidin sekä isän äänen jo ennen syntymäänsä. Ja syntymän jälkeen vauva rauhoittuu, kun hän kuulee tutun ja turvallisen äänen.
Jeesuksen äänestä voi tulla meille läheinen ja turvallinen ääni rukouksen ja Raamatun luvun kautta. Jeesus puhuu meille raamatussa monia tärkeitä asioita. Yksi tärkeimmistä on kutsu, jolla Jeesus kutsuu meitä laumaansa. Jeesus on hyvä paimen, joka tuntee meidät lampaansa hyvin, hän johdattaa ja pitää meistä huolta sekä etsii laumasta eksyneitä. Jeesus kutsuu lempeällä, hyvän paimenen äänellä jokaista, ja sanoo: ”Seuraa minua!” Kuuletko sinä Jeesuksen kutsuvan äänen? Entä mitä sinä vastaat Hyvän paimenen kutsuun?
(Teksti on julkaistu myös 10.4.16 Iisalmen Sanomien Pietään Pyhhee -palstalla)
Kati Ahomaa_web_Iisalmen seurakunta_Iisalmi
Kati Ahomaa
seurakuntapastori
Iisalmen seurakunta