Mitä hengenkieltä sinä puhut?

Nuoret rippikoulussa tekemässä tehtävää.

Helluntaista tulee mieleen kertomus Pyhän Hengen vuodattamisesta ja monista eri kielistä, joilla ihmiset alkoivat kuulla hyvää sanomaa Jumalan pelastustöistä. Tosin minulle kirkastui, että kyseessä oli ihan oikeita kieliä eikä mitään siansaksaa vasta, kun muutama vuosi sitten katsoin The Bible -sarjan helluntain tapahtumia kuvaavan jakson. Siis ihan oikeasti sanoma meitä ihmisiä suuremmasta rakkaudesta kosketti ihmisiä omalla äidinkielellä kuultuna ja koskettaa edelleen.

Nyt helluntaina siunataan tehtäviinsä Iisalmen seurakunnan ensi kesän isoset, jotka tulevat työskentelemään lastenleireillä ja rippikouluissa. Ajattelen, että ensimmäisenä helluntaina alkanut Pyhän Hengen työ saa jatkua meidän isosten tärkeässä tehtävässä lasten ja nuorten isosiskoina ja isoveljinä leireillä ja muussa toiminnassa. Jokaisella heistä on omat vahvuutensa ja lahjansa, joita he käyttävät yhteisen hyvän eteen, mutta myös kasvavat lahjojensa tunnistamisessa ja rohkeassa käyttämisessä. On onnekasta ja etuoikeutettua saada kulkea rinnalla nuorten kasvutarinoissa.

Me kaikki kristityt olemme suurta jatkumoa sieltä ensimmäisistä Jeesuksen seuraajista, joille vuodatettiin Pyhä Henki, jotta he voisivat viedä sanomaa Jumalan pelastustöistä eteenpäin kukin omalla tavallaan ja kielellään. Aina sen kielen ei tarvitse olla konkreettisesti se, mitä sanomme tai teemme, vaan se voi olla myös sitä, miten elämme todeksi Jumalan hyvyyttä.

Rakkaudesta sanotaan, että on olemassa monia rakkaudenkieliä, joilla voi osoittaa rakkautensa. Ajattelen, että Jumalan rakkaudellakin on monia kieliä, joilla se tulee ilmi meidän kauttamme. Ehkä Hengen hedelmät voisivat olla kieliä, joilla Jumala puhuttelee meitä ja meidän kauttamme toisia ihmisiä. Tuomme ympärillemme ja kaipaamme monenlaisia Hengen lahjoja: iloa, rakkautta, rauhaa, kärsivällisyyttä, hyvyyttä, ystävällisyyttä, uskollisuutta, itsehillintää ja lempeyttä.

Meillä jokaisella on oma hengenkielemme, jota puhumme tai elämme todeksi itse ja jota kaipaamme, että meille puhutaan. Mielestäni on upeaa, että on niin monia kieliä, joiden välityksellä Jumala puhuu meille ja puhuu meidän kauttamme jollekulle toiselle. Mikä on sinun hengenkielesi, jota elät todeksi arjessa? Ja mitä kieltä kaipaat elämääsi?

Anu Backman.

 

 

 

 

 

 

Anu Backman
seurakuntapastori
Iisalmen seurakunta