Mitä se seurakunta oikein tekee?

Web_Elina Siirola
Minulta usein kysytään. Mitä seurakunta tekee, missä se näkyy? Tekeekö se yhteistyötä eri toimijoiden kanssa?
Kyllä seurakunta toimii  ihmisten elämän kaikissa vaiheissa. Kerron joitakin esimerkkejä:
Moni lapsi osallistuu kerhoihin ja pyhäkouluihin, perheet perhekerhoihin, retkiin ja moniin  lapsille suunnattuihin tapahtumiin. Koulujen kanssa tehdään yhteistyötä.
Rippikouluikäiset, lähes koko ikäluokka osallistuu rippikouluihin. Silloin tavoitetaan myös heidän perheitään.
Diakoniatyö on ihmisten arjen tukemista. Moni seurakuntalainen tai perhe on saanut tukea ja käytännön apua vaikeassa tilanteessa. Usein tehdään yhteistyötä kaupungin sosiaalitoimen kanssa  yksilön auttamiseksi.
Sairaalasielunhoitaja, sairaalapappi tapaa sairaalassa, hoitokodeissa suuren joukon ihmisiä, tukien heidän elämän taitekohdissaan.
Seurakuntamme papit ja kanttorit tekevät sanan julistuksen rinnalla paljon eri-ikäisten kohtaamista monissa elämänkaaren vaiheissa. Musiikin kautta seurakunnalla on tarjottavana hoitavaa evankeliumia kuorojen välityksellä, laulun ja virsien kautta sekä konserteissa.
Seurakunnissamme on henkilöitä asiakaspalvelussa seurakuntatoimistoissa ja taloushallinnossa, kiinteistötoimessa ja tiedottamisessa, jotka omalla ammattitaidolla edistävät, että seurakunta toimii.
Myös seurakuntalaisissa on paljon vapaaehtoisia, jotka omalla osaamisella ja aikaansa antaen palvelevat rakentavasti seurakuntaamme eri tehtävissä, esim.kirpputorilla, lähetysemännissä, retkiavustajina, kerho-ohjaajina.
Seurakunta ei ole vain ulkoisia, näyttäviä rakennuksia. Seurakunta on elävä yhteisö, johon meitä kaikkia kutsutaan virsirunoilijan sanoin:
”Annoit Herra tehtävän, sinun seurakunnassasi.
Tahdot meidän käyttävän, oikein lahjat antamasi.
Toimia suo avoimesti, luottamuksen arvoisesti.”
VK 443: 1
Kuuntelijan, vierellä kulkijan, käytännön toimijan tehtäviä on kaikille edelleenkin tarjolla.
Elina Siirola
yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja
Ylä-Savon seurakuntayhtymä

Kommentit

  • seurakuntien annit

    Se vain on niin,että pienet seurakunnat ovat lypsylehmiä isompien seurakuntayhtymien seurakuntien suhteen.-Katsotaan vaikka Iisalmen kirkollisilmoituksia.-Muilla seurakunnilla on matkaa Iisalmeen hoitamaan asioita.Päätösvalta on Iisalmelaisilla .
    Onnittelut Kiuruvedelle kun pysyitte itsenäisenä seurakuntana

Kommentointi on suljettu.