Näe ihme!

Teksti "Mä tarvitsen uskoa tulevaisuuteen" muodostaa kasvomaskin nuorelle.

Päivän evankeliumi on kuvaus siitä, kuinka Jeesus-lapsi tuotiin sen aikaisen uskonnollisen säädöksen mukaisesti temppeliin. Temppelissä odottaa, kuten teksti kuvaa, hurskas ja jumalaapelkäävä Simeon -niminen mies. Hän tunnistaa ja tunnustaa Jeesuksen ja hänen tulevan merkityksensä maailmalle. Evankeliumitekstin lopussa todetaan, että Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä (Jeesuksesta) sanottiin.

Tänään käynnistyy vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys, jossa kerätään varoja lasten ja nuorten auttamiseen. Keräyksen teema on Koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Yhteisvastuukeräys on kirkon vuosittainen keräys, mutta ennen kaikkea Yhteisvastuukeräys nostaa esille maamme ja maailman kipupisteitä. Näin Yhteisvastuukeräys on toiminut jo 72 vuoden ajan.

Yhteisvastuukeräyksen sivuilla todetaan tämän vuoden keräyksestä: ”Kampanja nostaa erityisesti esiin noin 15–19-vuotiaita nuoria, joista löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. Yhteisvastuulla 2022 kurotaan takaisin nuorten kokemia menetyksiä. Hankitaan lisää turvallisia aikuisia ja muita hyvinvointia – ja aivan erityisesti mielen hyvinvointia – edistäviä tekijöitä nuorten elämään sekä Suomessa että maailmalla.”

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja -kertainen. Elämän lähtökohdat voivat olla hyvinkin erilaiset. Elämä ei useinkaan mene kuten on suunniteltu. Tämä on viimeistään tullut Koronapandemian puhjettua selväksi. Koronavirus on lyönyt ja lyö, sen vaikutukset koskettavat tavalla tai toisella jokaista maapallomme asukasta.

Vanha Simeon nosti Jeesus-lapsen syliinsä ja ylisti Jumalaa siitä, että oli saanut nähdä tulevan Vapahtajan, maailman Pelastajan. Simeon tiesi, että Jeesus muuttaisi maailmaa lopullisesti. Simeon näki Jeesuksessa Jumalan luomisten ihmeen.

Jokainen lapsi tuo syntyessään omat mahdollisuutensa, oman tulevaisuutensa mukanaan. Jokainen ihminen, lapsi ja nuori, on ihme, Jumalan luomisteon ihme. Jokaisessa ihmisessä on lupaus paremmasta. Kaikilla ei ole yhtäläiset mahdollisuudet selviytyä ja kohdata pandemian mukanaan tuomia haasteita. Erityisesti lapset ja nuoret tarvitsevat kaiken tuen ja avun, mikä on mahdollista järjestää. Osallistu keräykseen ja autat. Näe jokaisessa ihmisessä Jumalan ihme ja mahdollisuudet.

(Luuk. 2:22–33)

Anne Pulkka

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Pulkka
Seurakuntapastori
Sonkajärven seurakunta