Pyhä lupaus?

Loppiaisen jälkeisellä viikolla Pyhässä Ristissä. Se kurkistaa alttariseinän takaa aivan kuin sanoen: ”Tässäkö se oli?” Enkelitkin vilkuttavat hyvästiksi kuin luvaten – ”Nähdään ensi vuonna”. Betlehemin tähti latvasta otetaan laatikkoon, enkelit seuraavat perässä.

Lopulta kuusi irrotetaan jalustastaan ja kannetaan kirkon ovesta ulos. Maaksi sinä olet jälleen tuleva. Urut ovat kuitenkin hiljaa, eikä saattoväkeäkään ole kuin suntio. Aivan kuin yksinäisen ihmisen hautajaiset, ajattelen mielessäni ja lakaisen alttarille karisseet neulaset pois. Se oli sitten siinä.

Tuliko luvattua jotakin uutena vuonna? Vieläkö lupauksesi on pitänyt? Hätäisimmät ovat varmaan ehtineet jo monta kertaa unohtaa lupauksensa. Sitä sattuu.

Me täällä kirkonmäellä olemme luvanneet terästäytyä tässä ympäristötyössä. Älä kysy mitä se on, mekin opettelemme sitä vasta. Mutta otetaan siitä yhdessä selvää. Vaikka onhan meillä diplomi, joka sanoo mitä se on. Pieni osa siitä on juuri silmiesi edessä: ihka ensimmäinen seurakuntayhtymän julkaisema ympäristöblogi. Ja meinaamme tehdä näitä vielä lisää.

Tai siis lupaamme. Pyhästi – kun kerran kirkonmäellä ollaan.

Nähdään!
Hannu Huttunen
seurakuntamestari, Iisalmi
Ylä-Savon seurakuntayhtymä

Jätä kommentti

*