ROHKEA

Minä haluan olla rohkea. Tuntuu melkoisen mahtipontiselta ja suureelliselta kirjoittaa tai sanoa ääneen jotain näin painavaa. Haluan olla rohkea, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Luulen, että jokaiselle se tarkoittaa jotain hieman erilaista ja jokainen haluaa olla omalla tavallaan rohkea. Näin olettaisin ainakin. Tuskin kukaan tiedostaen haluaa olla pelkuri ja työntää päänsä pensaaseen, mutta niin jokaiselle meistä varmasti on käynyt.
Mitä sinulle tarkoittaa olla rohkea? Mikä sinusta tekee tänään rohkean?
Rohkeutta on monenlaista. Rohkeutta on olla oma itsensä muiden mielipiteistä välittämättä. Rohkeutta on tavoitella unelmiaan ja uskaltaa ottaa askelia niitä kohti. Rohkeutta on uskaltaa lähteä, vaikka pelottaisi, mutta myös jäädä ja olla juuri tässä, vaikka kengänpohjia polttelee jo uudet seikkailut. Rohkeutta on tehdä niin kuin sydän ja vaisto sanovat. Rohkeutta on luottaa Jumalan johdatukseen, maailmankaikkeuden ääneen tai intuitioon – millä nimellä nyt itseä suurempaa elämää ohjaavaa voimaa haluaakin kutsua.
Rohkeus on minulle pieniä askelia kohti unelmia. Matka on ollut pitkä siitä, kun huomasin haaveilevani videoiden tekemisestä YouTubeen, siihen, kun latasin viime joulukuussa ensimmäisen videoni YouTubeen. Rohkeutta on ylittää omia kynnyksiään ja luottaa, että tästä voi tulla hyvä juttu. Nyt olen muutaman kuukauden ajan tasaisesti julkaissut videoitani Internetin suurimmassa videopalvelussa, johon ladataan päivittäin lukematon määrä materiaalia.
Monille YouTube näyttäytyy hassujen kissavideoiden, sketsipätkien ja musiikkivideoiden kotina, ja onhan se sitäkin. Kuitenkin minulle ja monille muillekin YouTubessa on kyse tarinoiden kertomisesta sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemisesta. Internetissä on ikään kuin jatkuva virtuaalinen leirinuotion tai kyläyhteisö, jossa jokaisella on vapaus kertoa oma tarinansa, jota muilla on mahdollisuus seurata ja kommentoida olematta sidoksissa aikaan ja paikkaan. Minä pappina haluan olla osa tätä virtuaalista yhteisöä aivan niin kuin papit ovat olleet jo aikoinaan osa kyläyhteisöä.
Minä olen pappina luvannut palvella Kristuksen kirkkoa aina ja kaikkialla. Tällä hetkellä palvelen ennen kaikkea Iisalmen seurakunnassa, mutta ulotan pappislupaukseni sisältämään myös nämä nykyajan kyläyhteisöt sosiaalisessa mediassa. Minulle tänään rohkeutta on nähdä ja kuulla niin kasvotusten kuin nykyajan uusissa yhteisöissä, mutta tulla myös itse nähdyksi ja kuulluksi kokonaisena ihmisenä ja pappina.

Anu Backman25
vs. seurakuntapastori
Iisalmen seurakunta
Anu Backman YouTubessa

Kommentit

  • Nikkari

    Jaa ettäkö mikä tekee minusta rohkean tänään? Siinäpä kysymys mietittäväkseni.

Kommentointi on suljettu.