Rohkeutta ottaa lahjat käyttöön

Nuori hyppää vesilätäköstä ja vesi pärskyy.

Nuoren seurakunnan veisukirjasta yksi minun lempikappaleista on ollut vuosien ajan Jaakko Löytyn Sateenkaariunet, joka kertoo toivosta, uskosta unelmiin, rohkeudesta toimia pelkäämisen sijasta ja itsensä likoon laittamisesta hyvän eteen. Minua kappaleessa puhuttelee juurikin sen sanoma toivosta ja rohkeudesta uskaltaa tehdä hyvää niin, että lähimmäisenrakkaus, luottamus ja usko unelmiin voisivat valaista harmaata arkea ja elämän kaikkia vaiheita. Kappale kutsuu toimimaan, jotta armo, rakkaus ja hyvyys voisivat tulla todeksi.

Tänä sunnuntaina kirkossa puhutaan uskollisuudesta Jumalan lahjojen hoitamisessa. Jumala on antanut meille ihmisille monenlaisia lahjoja ja taitoja, jotka on tarkoitettu käytettäviksi ja jaettaviksi. Vaikka meille kaikille on annettu lahjoja, vahvuuksia ja erityistä osaamista, on meidän käsissämme, kuinka meille annettuja lahjoja käytämme ja kehitämme. Meidän lahjamme voivat olla hyvin arkisia ja tavallisia, mutta hyvin hyödyllisiä ja tarpeellisia. Joku toteuttaa lähimmäisenrakkautta ammattinsa kautta, kun taas toiselle kanava sen toteuttamiseen voi olla vaikkapa villasukkien neulominen paleleville jaloille. Meitä on rohkaisijoita, innostajia, huolenpitäjiä, taitavia ruuanlaittajia, käsityöihmisiä, tunnelman ja lämmön luojia sekä hiljaisia ja tunnollisia tekijöitä.

Mikä on sinun saamasi lahja, jota voisit käyttää yhteiseksi hyväksi omassa arkisessa elämässäsi? Tai mitä saamaasi lahjaa haluaisit vahvistaa, kasvattaa ja kehittää? Millaisia lahjoja sinun läheisilläsi on? Aina ei ole helppoa laittaa itseään likoon ja uskaltaa käyttää saamiaan lahjojaan tai edes huomata omia lahjojaan. Uskalletaan käyttää lahjojamme yhteiseksi hyväksi ja pistetään alakulolle, arjen harmaudelle ja surun synkille viitoille kampoihin

 

 

 

 

Anu Backman
seurakuntapastori
Iisalmen seurakunta