Siunauksia kellotornista

Viime viikolla kiipesin Lapinlahden kirkon kellotorniin. Maantasolta ei kyllä osaa edes arvioida, miten korkea se on. Se näyttää paljon matalammalta kuin mitä onkaan ja kellotorniin kiipeämisessä oli jotenkin huima tunne. Sain nähdä kirkon ullakon ja rakenteet, kellot, jykevät ja paksut puiset pilarit, jotka on veistetty käsin. Kellotornista ne upeat näkymät vasta avautuivatkin.
Kellotornin luukut avautuvat suunnilleen eri ilmansuuntiin ja joka luukusta avautuu hieman erilainen maisema. Ympärillä näkyy paljon sellaista, joka on alkanut tulla tutuksi – paikkoja ja ihmisiä. Jotenkin tuon nähtyäni haluan sydämestäni siunata Lapinlahtea.
Etelän suunnalla haluan siunata Suomen luontoa. Väisälänmäen kansallismaisema on Jumalan luomistyön taideteos, joka on innoittanut suomalaisia taitelijoita. Lapinlahden museon kautta haluan siunata kulttuuria ja ihmisen taiteellista luomiskykyä. Ne ovat heijastusta Luojan ihmiselle antamista lahjoista. Väärnin suunnalla haluan siunata vanhaa pappilakulttuuria, herännäisten armonkaipuuta ja leirikeskuksessa seurakunnan omaa nuorisotyötä. Olkoot ne edelleen hengellistä ravintoa antamassa.
Idä suunnalla haluan siunata kasvatusta ja koulutusta. Koulut ja Portaanpään opisto kasvattavat lapsia ja nuoria sekä aikuisia kohti vastuullisuutta ja aikuisuutta. Haluan siunata kunnan hallintoa, joka huolehtii päätöksistä ja kunnan palveluista ja kulttuurista. Haluan siunata Laparin suunnalla seurakunnan ja kunnan yhteistyötä, helluntai- ja ortodoksiseurakuntien sekä vapaaseurakunnan suunnalla ystävyyttä ja kristillistä yhteyttä, kunnioitusta ja rakkautta. Terveyskeskuksen suunnalla haluan siunata hoitajia ja lääkäreitä, heidän tärkeää rakkauden ja hoidon työtä, sekä terveyskeskuksen asiakkaita. Jumalamme olkoon teidän kanssanne.
Lännen suunnalla haluan siunata oman seurakuntamme työtä ja hyviä työtovereitani. Haluan siunata Lapinlahden asukkaita, joiden monien kodit avautuvat kirkon ikkunasta. Jumala pitäköön teistä huolta ja lähettäköön enkeleitä rinnallenne.
Pohjoisen suunnalla haluan siunata kirjastoa ja sen välittämää sivistystä: innoittakoon kirjast edelleen mielikuvitusta ja tiedonjanoa. Siunaan hautausmaata, jossa moni kristitty odottaa ylösnousemuksen hetkeä ja taivaan kotiin pääsyä. Haluan siunata seurakunnan kirkkoa, sen alttaria ja jumalanpalveluksia, jossa seurakunta kokoontuu rukoukseen, ehtoollisenviettoon ja Jumalan siunauksen äärelle. Olkoon evankeliumi edelleen kuin aamuauringon säde ja hyvän omantunnon ja toivon tuoja.

Ville Hassinen
Seurakuntapastori
Lapinlahden seurakunta