Suuri hellyys

Hengitys poskellani, lämmin hevonen, pehmeän silkkinen turpa. Ollaan yhdessä ja hengitetään. Tunnen lempeyden ja hellyyden. Voimaa virtaa ja hevosen kosketuksen lämmin muisto jää poskelle pitkään. Minua suurempi on koskettanut minua luotunsa kautta.
Tätä päivää, helluntaita vietetään Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi. Jeesus lupasi ennen kuolemaansa opetuslapsilleen puolustajan ja auttajan, Pyhän Hengen. Kirkko opettaa Pyhästä Hengestä, että se lahjoitetaan meille kasteessa.
Pyhä Henki muodostaa meistä kristityistä yhteisön, seurakunnan, ja luo välillemme yhteyden. Pyhä Henki vakuuttaa meille, että meidän syntimme on annettu anteeksi. Saamme myös uskoa, että olemme iankaikkisen elämän perillisiä.
Paavali kertoo kirjeessään Titukselle, että Jeesuksessa Kristuksessa Jumalan hellyys ja rakkaus on ilmestynyt ihmisille. Pyhä Henki vuodatetaan runsaana meidän päällemme Jeesuksen Kristuksen kautta.
Hellyys on taitoa tulla herkällä tavalla toimeen ihmisten, luonnon ja asioiden kanssa. Kristuksen antama hellyys haluaisi johtaa sinua ja antaa sinulle taidon toimia ihmisten kanssa herkällä ja hellällä tavalla. Ihmisiä voi kohdella rakastavasti vain, jos pitää heistä. Silloin et lähesty toisia painostaen tai arvostele tai kosketa heitä julmasti. Lähestyt heitä hellästi ja varovaisesti. Puheesi samoin kuin toimintasi voi olla hellää. Hellyys saa rakkauden virtamaan ihmisten välillä, rakkauden, jossa ei ole takertumista eikä omistamisen vaatimuksia, vaan joka päästää vapaaksi ja kunnioittaa toisen ihmisen salaisuutta.
Samoin sinun tulee suhtautua kaikkeen, mitä kosketat. Hellyys suhteessamme asioihin on sitä, että otan kirjan käteeni varoivaisesti, koska se on minulle kallisarvoinen. Otan työkalun hellästi käsiini. Lähestyn hellävaroen kuppia ja lautasta, jotka katan pöydälle. Kaikessa kosketamme viime kädessä Luojaa itseään.
Helluntaina me tervehdimme kesää ja autuaallista valon siunausta. Olemme valosta rikkaat; olemme auringon rakastamat. Tyhjentäkäämme sydämemme tähän loistokkuuteen. Kumotkaamme pimeytemme sädehtivään, anteeksiantavaan valoon. Tästä rakastavasta yltäkylläisyydestä me kiitämme ja annamme vastalahjaksi ilomme.

Heli Heikkinen
pastori
Iisalmen seurakunta

Kommentit

  • Pielakas

    Noinhan se kävisi, jos kaikki ihmiset olisivat yhtä helliä ja käsittäisivät hellyyden samalla tavalla. Mutta jos on yksikin vähemmän hellä, täytyy ensin opettaa ja saada hellät ihmiset aina tyytymään siihen, mitä nuo vähemmän hellät heille suovat. On oltava valmis väkivallan ja hyväksikäytön kohteeksi (käännetään aina toinenkin poski). Onnistuuhan sekin oikealla asenteella, miksei siten saavuttaisi jopa elämänonnen. Onnihan riippuu siitä, miten asiat pystyy ottamaan. Ja jos paremmasta ei tiedäkään, voi pitää mitä tahansa hyvänä tilanteena.

Kommentointi on suljettu.