TIE KIRKKOON

Ensimmäinen tiekirkkovieraamme oli harakka. Kun opas avasi kirkon ovet viime maanantaina ensimmäisen kerran, ovesta pelmahti sisälle tuo mustavalkoinen lintu.  Tuore tiekirkon työntekijämme joutui heti haastavaan tilanteeseen: miten lintu saadaan kirkosta ulos?

Onhan luontokappaleetkin toki tervetulleita kirkkoon, mutta harakka alkoi tietysti hädissään vähän sotkea paikkoja. Se suuntasi luonnostaan ylöspäin, ja törmäili höyhenet pöllyten ikkunoihin, joita ei saa auki.  Päätimme avata kaikki kolme ulko-ovea selälleen ja menimme sakastiin odottamaan. Kun palasimme kurkistamaan tilannetta, näimme juuri, miten harakka lensi tiehensä samasta ovesta josta oli tullutkin.

Näin alkoi tämänvuotinen tiekirkkokausi. Vieraskirjaan ensimmäisen merkinnän teki harakka – ei tosin omalla sulkakynällään, vaan kirkko-oppaan toimesta. Toivomme että kirkkomme vieraskirjaan tulee runsaasti muitakin merkintöjä elokuun alkuun asti jatkuvalla tiekirkkokaudella.

Tiekirkoissa vierailee sekä koti- että ulkomaisia matkustavaisia ”muuttolintuja”. Joukossa on hiljaisia ja huomaamattomia varpusia, uteliaita västäräkkejä, värikkäitä närhiä ja levottomia pyryharakoita. Kaikki ovat tervetulleita!

Kirkossa piipahtaminen kesälomareissulla on oivallinen tapa pitää ”taivaallinen tauko” – pysähtyä rentoutumaan, hiljentymään ja tutustumaan paikalliseen nähtävyyteen. Kahviakin saattaa saada!

Kristillinen kirkko on maailmanlaajuinen yhteisö. Kristitty on aina tervetullut mihin tahansa kirkkoon, olipa koti- tai ulkomailla. Kirkot ovat kotoisia levähdyspaikkoja, joissa voi tuntea kuuluvansa rakkauden ja armon varassa elävään tuttuun uskonyhteisöön.

Myös oma kotikirkkosi voi avautua sinulle uudella tavalla, jos piipahdat siellä keskellä arkea, turistina, avoimin silmin ja mielin. Kirkko-opas kertoo mielellään kirkosta jotakin jota et ehkä ennen tiennytkään. Tiekirkot ovat auki kaikkia kulkijoita varten. Niiden sijainnit ja aukioloajat voi tarkistaa osoitteessa www.tiekirkot.fi.

Tie kirkkoon on kesällä auki – tervetuloa!

kirkkoherra
Lauri Jäntti
Lapinlahden seurakunta