Vieraskirja

Olet varmaan kirjoittanut nimesi vieraskirjaan, juhlissa, museoissa, taidenäyttelyissä tai lomakohteessa. Jos menet uudelleen selaamaan vieraskirjaa, saatat löytää oman tai tuttujesi nimen ja muistella mukavia asioita, mitä silloin nimen kirjaan kirjoittaessasi tapahtui.
Kasteessa meidän jokaisen nimi kirjoitetaan taivasten valtakunnan jäsenkirjaan. Jokainen on kasteessa nimeltä kutsuttu taivasten valtakunnan jäseneksi. Kastetodistus on meille niin kuin Suomen passi, kotimaassa ollessamme emme sitä tarvitse, mutta ulkomailla se on tärkein dokumentti, jonka avulla pääsemme liikkumaan eri maiden välillä ja ennen kaikkea, takaisin Suomeen.
Kuka pääsee taivaaseen? Tätä kysymystä on pohdittu varmaan jo yli kaksi tuhatta vuotta. Sitä pohditaan myös tänä pyhänä, kun pyhän aihe on: ”Kuninkaasi tulee kunniassa”. Tänään, toisena adventtisunnuntaina, halutaan valmistautua joulun lapsen, Kristuksen saapumiseen keskellemme pienenä, avuttomana ihmisen alkuna. Pyhän toinen aihe koskee valmistautumista Kristuksen toiseen tulemiseen kirkkaudessa. Adventin aasilla ratsastava nöyrä Jeesus kuvataan valkoisella sotaratsulla saapuvana kuninkaana ja pahan valtojen voittajana. Tällöin myös meidät ihmiset jaotellaan heihin, jotka pääsevät taivaaseen ja heihin, jotka eivät. Tässä kohden alkaa jo pelottaa, kuulunko minä heihin, jotka pääsevät taivaaseen vai heihin, jotka eivät? Mutta, juuri tänään, seurakunta saa myös lupauksen pelastuksen ajasta. Keskelle hätäämme ja syyllisyyttämme saapuu Kristus. Tämä lupaus voi täyttää meidät toivolla ja ilolla. Voimme seurakuntana kärsivällisesti kilvoitellen, mutta turvallisin mielin odottaa Kristuksen tuloa. Jokaisen kastetun nimi löytyy Kristuksen paluun päivänä Elämän kirjasta ja sieltä luetaan kutsu meille jokaiselle tulla taivasten valtakuntaan, joka on tullut näkyväksi Suuren Kuninkaan palatessa.
Siunattua adventin ja joulun aikaa Sinulle!

Heli Heikkinen
Pastori
Iisalmen seurakunta