Yllätysvieras

Jeleppikassikerräyksen piste iiisalmelaisessa kaupassa. Ostoskärrissä erilaisia kuiva-ainetuotteita.

Kaupassa kerään ostoskärryyn monenlaista, mitä kotona tarvitaan. Yhtäkkiä muistan Jeleppikassi-kerrääksen, ja pistäydyn vielä kuivaelintarvikehyllyillä. Poimin mukaan kahvia, kaurahiutaleita, näkkileipää ja pari ananaspurkkia. Vielä mukaan suklaamunapussi – lapsiperheessä se varmasti ilahduttaa.

Kun olen maksanut kaikki ostokset, jätän keräykseen lahjoittamani ruuat Jeleppikassi-kerrääspisteeseen, joka on kaupan infopisteen lähellä. Useammassakin iisalmelaisessa kaupassa on Jeleppikassi-kerrääspiste, josta Iisalmen seurakunta välittää helposti säilyviä elintarvikkeita vähävaraisille ”oman kylän immeesille” Iisalmen yhteisen ruoka-avun kautta.

Koronapandemian aikana Yhteisen ruoka-avun asiakkaiden määrä on kasvanut ja lahjoitetulle ruualle on entistä enemmän tarvetta. Ajattelen, että on mukava osallistua kerrääkseen ja näin päästä näkymättömäksi yllätysvieraaksi johonkin perheeseen. Tuliaiset annan ruoka-avun välityksellä!

Tämän sunnuntain evankeliumissa (Luuk. 24:36-49) kerrotaan, kuinka Jeesus tuli yllätysvieraaksi opetuslasten ruokapöytään. Jeesus tervehti heitä sanoen: ”Rauha teille.” Opetuslapset pelästyivät suunnattomasti, sillä he eivät osanneet odottaa näkevänsä ristiinnaulittua Mestariaan. Sitten he iloissaan ja ihmeissään seurasivat, kuinka Jeesus söi paistettua kalaa heidän kanssaan.

Kun Jeesus ylösnousemisensa jälkeen ilmestyi opetuslapsilleen vielä useita kertoja ja myös yli 500 muulle ihmiselle, opetuslapset vähitellen ymmärsivät, mitä Jeesuksen ylösnousemus merkitsee. Vanhan testamentin kirjoitukset toteutuvat hänessä: Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista.

Myös sinä ja minä saamme iloita siitä, että Jeesus on voittanut kuoleman vallan. Jeesus elää. Hänet voimme kohdata messussa pyhällä aterialla. Hänet voimme kohdata omassa kodissa ja kaikkialla missä olemme. Koronarajoituksetkaan eivät estä Vapahtajan läsnäoloa ja läheistä keskustelua hänen kanssaan.

Jeesus sanoo: ”Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän.” Otathan hänet vastaan.

Jeesus tervehtii sinua ja läheisiäsi: ”Rauha teille!” Tuliaisena hän lahjoittaa rauhansa: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh. 14:27)

Kristiina Turkki.

 

 

 

 

 

 

 

Pastori Kristiina Turkki
Iisalmen seurakunta