Autoilija, sinusta ei tule pullukkaa

Näin kypsässä iässä sitä alkaa miettimään yhä enemmän omaa hyvinvointiaan. Nimenomaan miettimään, harvoin sen eteen tulee mitään konkreettista tehtyä. Minäkin mietin aikani ja päätin hankkia auton. On nimittäin polvet menneet sen verran huonoon kuntoon.

Enpä arvannut, että tein parhaan mahdollisen valinnan oman kuntoni kohottamiseksi. Jos haluat lisätä liikuntamäärää ja välttää autoilua, hanki vähintään 15 vuotta vanha menopeli! Alusta asti kulkupelini on pitänyt huolta siitä, että kuljen jalan tai pyörällä, koska autolla ei voi. Koska auto ei toimi. Koska auto on rikki. Tai remontissa. Tässäpä persaukisen automiehen kuntovinkit. Ennen kuin huomaatkaan, olet rantakunnossa ja Eppujen sanoin pakarasi pudottavat silmät naisten päistä.

Nämä ohjeet ovat autenttisia ja empiirisesti testattuja. Valitettavasti.

Jalkatreeni, kuuden kilometrin kävely

Vie jarrunesteet pihalle sylkäissyt kottero huoltoon toiselle puolelle kaupunkia. Koska autosi on farmari, voit laittaa polkupyörän kätevästi kyytiin. Sinun on tarkoitus pyöräillä takaisin kotiin kun jätät auton korjaamolle.

Aja iltamyöhällä, koska autosi on jarruton. Jopa hiljaisen liikenteen aikaan saat sykkeesi mukavasti kohoamaan, kun lähestyt risteystä ja huomaat, että valot vaihtuvat punaiseksi. Aja silmät kiinni risteyksen yli ja lausu Isä meidän. Kun tulet korjaamon pihalle, olet saanut hyvän alkuhien eli olet kauhusta märkänä.

Jätä auto korjaamon parkkiin, pudota avain korjaamon ovessa olevaan luukkuun ja muista samalla, että olet unohtanut polkupyörän koslosi takakonttiin. Korjaamo on kiinni, onhan sunnuntai. Kierrä tuskissasi auton ympäri pari kertaa ja rämppää ovenkahvoja. Jätä pyörä takakonttiin, ota suunta kohti kotia ja kävele koko kuuden kilometrin matka täynnä turhautunutta vihaa. Kotona treenin tuloksena et saa unta vaan kierit aamuyöhön ja mietit, miten voit olla niin tyhmä.

Tämä harjoitus auttaa jalkalihaksia ja kehittää muistia. Rasitukselle joutuvat pääkoppa ja sydän.

Taivuttelua, selkä ja vatsalihakset

Jätä peltilehmä parkkiin kaupungin keskustaan. Odota muutama päivä ja huomaa, että kuskin puolen lukko on tiirikoitu pas… rikki. Koska keskuslukitus ei toimi muutenkaan, eivät varkaat ole päässeet sisälle.

Tämän jälkeen auton sisälle pääsee vain pelkääjän puolelta. Avaa sivuovi, ryömi etupenkkien yli ja avaa kuskin ovi sisäpuolelta. Tee tätä jatkossa joka kerta, koska sinulla ei ole taitoja eikä rahaa korjauttaa lukkoa. Talvipakkasella saat mukavasti lisää vaikeuskerrointa antamalla lukkojen jäätyä, jolloin pääset juoksemaan kodin ja parkkipaikan väliä hakemassa lukkosulaa, öljyä, hiustenkuivaajaa ja muita tykötarpeita.

Tämä harjoitus auttaa pitämään selän notkeana, kun ryömit auton sisällä ja samalla vatsalihakset saavat treeniä. Rasitukselle joutuvat myös pääkoppa ja sydän.

Jalka-, selkä-, vatsa- ja käsiprässi

Laita bensasyöppö tammikuussa seisomaan parkkipaikalle. Älä vie autoa talliin, vaan jätä se ulos pakkasen armoille. Huhtikuussa saat tiedon, että parkkipaikalla on lauantaina pysäköintikielto, koska kaupungin miehet ajavat talven hiekoitushiekat pois. Mene autolle ja starttaa. Mitään ei tapahdu. Starttaa uudestaan ja tajua, että akku on tyhjä. Pyydä vaimosi avuksi ja työnnä ruosteläjä parkkipaikalta muutama metri puiston puolelle, ettet saa pysäköintisakkoa. Jätä auto nurmelle.

Sunnuntaina valmistaudu työntämään auto takaisin parkkiruutuun. Ota kaveri mukaan ja huomaa, että puiston nurmi on kuraliejua ja auto pienessä ylämäessä. Mikä parasta, parkkiruutuihin romusi eteen on parkattu kolme autoa niin, että joudut työntämään autoa nurmella kymmenisen metriä, ennen kuin pääset vapaaseen ruutuun. Aloita työntäminen.

Huomaa heti, että kahteen pekkaan farmariauton työntäminen nurmikentällä ylämäkeen on tuhoon tuomittu idea. Onneksi paikalle saapunut nuoripari tulee avuksesi. Laita pariskunnan nainen ohjaamaan autoa ja työntäkää kolmessa miehin auto ylös mäkeä tyhjään parkkiruutuun. Kiitä pariskuntaa, jota ilman et olisi selvinnyt urakasta. Auto on ruudussa, edelleen akku tyhjänä.

Tämä harjoitus on raskas, eikä sitä kannata toistaa. Koville joutuvat sekä jalat, kädet, vatsalihakset että selkä. Seuraavana päivänä saatat tuntea kipua lihaksissa. Pääkoppa pääsee tässä vähän helpommalla, koska voitte laittaa viisaat päänne yhteen.

Pyöräilyä paino selässä

Pyydä kaveria antamaan virtaa tyhjään akkuun. Autosi lähtee käyntiin. Käy ajamassa pitkähkö lenkki ja huokaise helpotuksesta. Auto toimii taas ja on valmis seuraavan päivän katsastukseen.

Tule seuraavana päivänä töistä ja hyppää kaaraan. Auto ei käynnisty. Ei pihahdakkaan. Akku? Laturi? Et voi tietää, koska et ole mikään automekaanikko. Päätät siis käydä Motonetissä ja ostaa uuden akun.

Ota polkupyörä ja koulureppu. Pyöräile kaupungin toiselle puolelle n. viisi kilometriä. Osta akku, sullo se reppuun ja pyöräile akku selässä kotiin. Vaihda akku paikoilleen ja risti kätesi. Odota seuraavaa treeniharjoitusta.

Tämä harjoittelu kehittää kestävyyttä pyöräilyssä. Mukavaa lisämomenttia luo viiden kilon akku selkärepussa. Jalkasi ja selkäsi joutuvat koville ja tässä vaiheessa sydämesi on särkynyt.