Avoin kirje Sari Essayahille

Aattelin kirjoittaa sulle Sari tällaisen avoimen kirjeen, kolleegoja kun ollaan. SSbloggaajia molemmat. Ensin pitää tietenkin onnitella valinnasta KOK:n jäseneksi. Onnea. Pistä niitä Koo-ooo-koon ukkoja vähän ruotuun, kun ovat semmosia helevetin ketkuja. Älä lähde niiden suhmurointiin mukkaan. Siitä ei tule kun kotona sanomista.

Ja sen minä sanon että en oo vieläkään antanut anteeksi, että itketit meikäläistä taannoin. Se tapahtui EM-kotikisoissa 1994, kun soitatit maammelaulua kymmenen kilometrin kävelyn palkintojen jaossa. Suomalainen mieshän ei itke kun kahdessa tapauksessa: maammelaulun aikaan ja sillon, kun veneestä noustessa täys kossupullo lippee verkkaritakin povitaskusta ja räsähtää rikki rantakivelle. Ei vaan kiitollinenhan minä tuosta hienosta hetkestä oon. Että kiitos.

Sitä minä vaan tässä kautta rantain pikkuhiljaa asiaan, että nyt kun oot siellä norsunluutornissa, niin voisitko vähän lobata uusia urheilulajeja tuleviin olympialaisiin? Neljän vuoden päästä on kuulemma uusina mukana karate, baseball, softball, lainelautailu, rullalautailu ja kiipeily. Ei kuulosta siltä, että Suomeen ois odotettavissa mitalisadetta. Että voisitko siellä koo-oooo-koon kokkouksessa lyyvä nyrkkiä pöytään ja ehottaa seuraavia lajeja sitten vaikka kahdeksan vuoden päähän:

Pesäpallo. Ois nimittäin niin paljon mielenkiintosempi laji kun nuo joutavanpäiväset basepallit ja softpallit. Aatelkaan: olympiakisojen päättäjäispäivänä oikein kunnon Itä-Länsi-ottelu. Niinistö pitää huolen, että me kuulutaan edelleen Lännen joukkueeseen. Toivoa sopii, ettei venäläiset douppaa taas itteensä niin, että ne suljetaan pois koko idän joukkueesta.

Eukonkanto. Mikäs sen hienompi laji kun eukonkanto! Ja mitali tulee Suomeen varmasti, jos joka maasta ois vaan yks pari kisaamassa. Tosin se kirkkain mitali taitaa mennä Viroon, mutta ei haittaa. Hoppee ei oo häppee.

Suopotkupallo. Aatteleppa ite: kerrankin suomalainen joukkue pelaa futiksen olympiamitalista ja pystyy tasavertaiseen rämpimiseen Saksaa ja Brasiliaa vastaan. Laji on sen verran verkkanen, että voidaan laittaa Litmasen Jari suohon munia myöten piilokäreks ihan vastustajan maalin hollille. Ei tartte kun toimittaa pallo Jartsalle, Litti pistää sen reppuun ja taas soi maammelaulu!

Mölkky. Heittolajien aatelia. Vähän niin kuin curling talviolympialaisissa, paitsi ei sinne päinkään. Mölkyssä kilpaillaan miesten- ja naistensarjassa, sekaparina ja joukkueena. Ja taas soi maammelaulu. Tuota nimipuolta pitää varmaan vähän rukata ennen kisoja. Voi olla, että hienon heittolajin nimi taipuu ulkomaalaisen suussa mulkuksi.

Että semmosia ehdotuksia. Saat käyttää näitä Sari ihan vapaasti, eikä tartte mainita minusta mittään. Pääasia, että kahdeksan vuoden päästä… jossakin päästään juhlimaan suomalaisia olympiavoittajia.

Kuva: https://pixabay.com/

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kannatan ehdottomasti eukonkantoa lajiksi tuleviin olympialaisiin. Viime päivinä on ollut esillä, jopa hieman eriskummallisia, uutisia urheilijoiden eroottisen elämän luonteesta olympialaisissa. Ehkä parempi ratkaisu kumppania valitessa oli ottaa hänet kantoon ja kiertää muutama ratakierros vesiesteen kautta. Tämä ratkaisu voisi helpottaa niitä kuuluisia kisapaineitakin.

    • Jampe

      Pitäisi ainakin miehen kurissa kun oma emäntä on selässä. Kiitos muuten Jari tuosta pixabay -kuvavinkistä. Nyt pääsee tuunaamaan tekstit kunnon kuvilla :)

Kommentointi on suljettu.