Hyvää Pyhän Urhon päivää everybody!

On aika juhlia maamme tunnetuinta suojeluspyhimystä: Pyhää Urhoa. Nautitaan suomalaisesta ruuasta, juomasta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Unohtamatta siinä sivussa harsonohutta päiväkänniä ja perisuomalaista karaokea Olen Suomalaisineen ja Aikuisine Naisineen.

Pieni kertaus niille jotka eivät satu muistamaan, mistä on kysymys: Pyhän Urhon legendassa kerrotaan, miten Urho pelasti Suomen viinitarhat heinäsirkoilta. Sirkat terrorisoivat viiniviljelyksiä ja söivät satoa. Urho tuli ja hääti sirkat huutamalla: Heinäsirkka, heinäsirkka, mene täältä hiiteen!

Siispä kaikki illalla Kauppakadulle paikallaolijoiden spontaanisti improvisoimaan paraatiin. Pukeutukaa asianmukaisesti vihreään ja violettiin, ottakaa muoviatrain ja pussillinen lelusirkkoja mukaan ja eikun menoksi. Paraati seikkailkoon pitkin Kuopion katuja, äänekkäänä, ystävällisenä ja iloisena sekamelskana. Jokaisessa kadunkulmassa kajautetaan ilmoille kolmikertaisen Heinäsirkka, heinäsirkka, mene täältä hiiteen! –huuto.

Niin kummalliselle kuin se tuntuukin, tämä juhlapäivä on paljon tunnetumpi Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuin meillä Suomessa. Lisää Pyhän Urhon päivästä Suomen New Yorkin pääkonsulaatin nettisivuilla.

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Ehkäpä ilmastonmuutoksen myötä täällä kohta kasvavat viinirypäleet, ja samaan aikaan kun Etelä-Eurooppa kärsii kuivuudesta ja aavikoitumisesta, Pyhän Urho voi toimia kaikkien janoisten sankarina.

  • Jampe

   Veikkaan että tulevaisuudessa Urhoa tullaan rukoilemaan hätiin vielä monta kertaa.

 • Seija Hämäläinen

  Aika sekava pippalo on ollut tuo Pu:n juhla. Kannatan Kuopiossa järjestettävää omaa paraatia 17.6. Urhon nimipäivänä. Sitä varten täytyy valmistaa viisimetrinen pyhimyksenkuvaa Kuopion vankilan työpajassa. Idean isä Jampe saa valita kuvan kantajat.

  • Jampe

   Kuvan kantajaksi valitsen Kuopion kaupunginteatterin näyttelijät. Saadaan kunnon ryppyotsaton spektaakkeli. Tosikoilta ja kunnallispoliitikoilta pääsy kielletty.

Kommentointi on suljettu.