Joulu on jo ovella

Kesäloma menossa ja voisi kuvitella, että nyt on stressi pois. Turha luulo. Tässä on muutama viikonloppu aikaa buukata itsensä repeämään neljään eri ilmansuuntaan ja hermoromahduksen partaalle. Pitää käydä siellä, siellä ja siellä ja miksei myös tuolla, jos jää aikaa. Ja silti joku jossain vetää herneen nenään ja toteaa, että ettepäs tulleet käymään…

Ja juhannus meni. Senkin järjestely oli yhtä helvettiä: Mistä ostetaan makkarat, mistä tuodaan juhannusjuomat, mistä kokkopuut? Minne ne kokkopuut köijätään ja kenen luvalla poltetaan? Kenen nurkkiin mennään juhannusloisiksi tai miten estetään mökkitietä pitkin etenevä tuttujen ja sukulaisten vaellus omalle mökille. Kuka on vaarassa hukkua ja kuka joutaisi jo vihdoin viimein upota sinne Kallaveden syvimpään kohtaan. Kysymyksiä, päätöksiä, stressiä.

Sitten illat jo pimenevät ja edessä on pitkä, sateinen syksy. Mitä helvettiä sitä laittaa päälleen kun pyöräilee töihin ja takaisin? Mistä minä ne syysvaatteet tähän aikaa vuodesta löydän? Ja lasten koulukirjoihin uppoaa miljardi euroa. Saatikka sitten niihin syksyllä alkaviin harrastuksiin, joihin jokaisä kuskaa sitä perheen pientä Selännettä varustekassissaan tuhannen euron kiekkovarusteet. Mitä jos lapsi ei opikkaan pelaamaan? Ottaako Jalosen Kari meidän Aria joukkueeseen? Päätöksiä, vääriä valintoja, epävarmuutta.

Ja he, entäs ne linnanjuhlat! Itsenäisyyspäivän helvetti. Miten minä muistan ostaa ne sinivalkoiset kynttilät kun en viime vuonnakaan muistanut. Poltettiin sitten sinikeltaisia koristekynttilöitä eikä vaimo puhunut minulle kahteen viikkoon. Facebookkiinkin laittoi parisuhdestatukseksi ”epävarma”. Ei auta kun laittaa jo nyt ostoslistaan ne s******n kynttilät. Ja laitanpa vielä mukaan pienen siniristilippu –pöytäständin. Eiköhän siitä pisteet kirpoa kotiin ja saan kaiken anteeksi.

Joululahjat! Ei juma…! Joulu on puolen vuoden päässä, enkä ole ostanut lahjan lahjaa! Tästä ei tule mitään. Ei siis kerta kaikkiaan mitään. Nämä paineet ja stressit luhistavat kovemmankin miehen ja ajavat epätoivon partaalle. Uudenvuoden raketitkin hankkimatta. Mistä minä ne tähän aikaan vuodesta saan? Miten minä tämän kaiken muistan? Niin paljon tekemistä, niin vähän aikaa.

Eihän tässä auta muu kun ottaa itseä niskasta kiinni ja ruveta hommiin. Ottaa vain päähän ja v******taa kun ajattelee, että tämäkin kesä meni niin nopeasti ohi. Ei ehtinyt nauttia mistään. Ei muuta kun ullakolle hakemaan talvivaatteita ja suksia. Hyvää joulua vaan kaikille.

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Kuinka ollakaan, kävin aamulla kaatamassa kuusen. Joulua se tuskin näkee, sillä tein siitä kokkotarpeita.

 • Mustamies

  Tuskinpa kannattaa ottoo vielä suksia esille, ne suattaa ravistua ja hajota kokonaan, jos lumettomalla mualla hiihtää!
  Naatitaan vielä tästä suuremmasta-kesästä, pien-kesä ol ja män.

 • Eino J.

  Yksityisin miettein:
  laitoin peukun aivan parodioinnin vuoksi, ja toisaalta sen vuoksi, että paljolti se kesä on juuri tuollainen.

  Vuosikymmenten varrella olen opetellut pitämään 1 viikon kesälomaa ennen kesälomaa 8sitä varsinaista pätkää). Tällöin moni kesälomalle jätetty tai suunniteltu juttu tulee tehdyksi tällä irtoviikolla – ja – kesälomalla on aikaa laiskotella tai tehdä mitä mielii.

  Hyvää kesää! juttusi ovat esittelysi tapaan maustetut …

 • Jampe

  Hyvää kesää kaikille. Ja yritetään kaikesta huolimatta loikoilla riippukeinussa, maata rannalla, jättää hommia hoitamatta ja siinä sivussa saada väriä ja hyttysenpuremia pintaan. Sitähän varten kesä on.

 • Kaunis

  Rakastan seksiä. Minun yhteyshenkilöni täällä room.info Hauskaa tiedossa!

Kommentointi on suljettu.