Kalapa!!

Kohta lähden hallille katsomaan Kalpa – Jyp matsia. On kuulemma tupa täynnä eli loppuunmyyty. Hyvä ettei tarvitse yksin olla.

Onhan tämä jännää. Ennen pelin alkua on suuren urheilujuhlan tuntua. Fanit ovat haltioissaan eikä sähköä puutu ilmasta. Tunnelma on käsin kosketeltava. Pitkä odotus on ohi, katsomot täyttyvät, tuomari puhaltaa pilliin ja erätauolla saa kahvia ja pullaa. Ja tietenkin grillimakkaraa sekä trippimehua.

Kuka matsin lopulta voittaa? Se jää nähtäväksi. Tässä on koko kevät kuumaa kisakiimaa ja pelaajien kantti punnitaan. Jos et pidä kuumuudesta, tule pois keittiöstä. Paras mies voittakoon eikä hoppee oo häppee. Edessä on fantastinen kuukausi ja nämä veljet tulevat tekemään kaikkensa, että poika tulee kotiin. Sillä vain voitto merkitsee, toisessa erässä peli kääntyy ja vastustaja tulee lujaa päälle. Jos puolustus pitää, kiekko pomppii, tolpat ovat maalivahdin parhaat ystävät ja tuomarit puolueellisia, kaikki on mahdollista.

Mutta kaikesta huolimatta pitää muistaa kunnioittaa vastustajaa. Altavastaajalla ei ole mitään menetettävää. Tämä on once in a lifetime situation ja se, jolla on momentum, vie peliä. Joukkue on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki. Yksi mies ei sotaa kaipaa, yksi pääsky ei kesää tee eikä yksikään puu kasva taivaisiin. Sillä se parhaiten nauraa, joka nauraa paremmin kuin toiseksi paras.

Koemme yllätysvoittoja, romahtamisia, taktiikan riemuvoittoja ja selkärangan katkeamisia. Lopussa kiitos seisoo, oikeus voittaa, torilla tavataan ja nyt grillataan. Taivas varjele mitä sieltä tulee!

Kommentit

 • Seija Hämäläinen

  Kiinnostuin jutusta veretseisauttavan otsikon ansiosta. Kalapa!! -siis kalajuttuja! Karkki!
  Pettymyksen vedet kihahtivat silmiin, kun olikin jääkiekkoa, joka ajaa minut kylmäksi.
  Mutta sitten valaistuin, juttuunhan oli koottu erilaisia sanontoja pilvin pimein. Niitä poimiessa viihdyin erinomaisesti kuin ylämummolassa.
  Olet sinä Jampe varsinainen saippuaolkapää ja sinulla on erittäin raikas kirjoitusjalka. Siinä jää porkkanapöksyt toiseksi.
  Vaikka jäin hetkeksi syöttövarjoon,
  tästä on hyvä jatkaa.

  • Jampe

   Kiitos Seija! Aattelin kliseitä kootessani, että näinköhän tästä joku mielensä pahoittaa kun pyhää aihetta pyörittelen. Vaan kyllähän savolainen huumorin kestää.

Kommentointi on suljettu.