Kenen kuuluu laittaa kapuloita ja mihin?

Aika harvoin tällainen hitaasti syttyvä mies ottaa otsikoista lämpöjä, mutta tällä kertaa on pakko kommentoida aihetta Kenen kuuluu laittaa kapula kassahihnalle? Minäpä kerron teille.

Kenen kuuluu laittaa kapula kassahihnalle? Minun. Kun olen kassajonossa ja oma vuoroni lähestyy, minun pitää laittaa kapula hihnalle. Ja mikäli edellä oleva ei ole huomannut/älynnyt/kerennyt/viitsinyt laittaa kapulaa hänen ja minun ostosten väliin, niin myös tässä tapauksessa kapulan kuuluu laittaa minä. Niin yksinkertaista se on.

Minun tulee laittaa kapula hihnalle, avata ovi toiselle, antaa tilaa liikenteessä, auttaa naapuria ostoskassien kanssa rappukäytävässä, kiittää hyvästä palvelusta jne. Ja kun teen näin, voi tapahtua pieni ihme. Joku muukin laittaa sen kapulan hihnalle, avaa minulle oven, antaa tilaa liikenteessä, auttaa ostoskassien kanssa ja kiittää minua hyvästä palvelusta.

Sen sijaan että odottaisin sen jonkun tekevän jotain, teen sen itse. En siksi, että haluaisin huomiota, kiitosta tai kunniaa vaan siksi, että asiat sujuvat helpommin. Tässä elämässä tulee jatkuvasti kapuloita hihnalle ja jos jäämme odottamaan, että joku muu siirtää niitä puolestamme, voimme ihan rauhassa katkeroitua ja valittaa maailman kurjuutta.

Älkää hyvät ihmiset paritelko sen välimerkin kanssa vaan tehkää itse. Ehkä joku päivä näemme lehdessä otsikon joka kysyy: Kuka ehtii laittaa kapulan kassahihnalle ensin?

Kenen kuuluu laittaa kapula kassahihnalle? Kyselijän juna meni jo.

Kenen kuuluu laittaa kapula kassahihnalle? Kyselijän juna meni jo.