Mikset jo ammu?

Huomenna sitten lapa jäähän leijonat ja nimi lehteen. Kun Laine laukoo ylämummoon niin täällä soi den glider in. Jokinen antaa passia maalille ja Aho kiittää. Siinä on vastustaja helisemässä.

Onhan tämä jännää. Ennen kisojen alkua ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Fanit ovat haltioissaan eikä sähköä puutu ilmasta. Tunnelma on käsin kosketeltava. Meille loistaa valot Moskovan. Mikään ei voi kansaa yhdistää enemmän kuin tämä. Pitkä odotus on ohi, katsomot täyttyvät, tuomari puhaltaa pilliin ja väliajalla saa grillimakkaraa sekä trippimehua.

Kuka lopulta voittaa? Se jää nähtäväksi.  Jos et pidä kuumuudesta, tule pois keittiöstä. Paras mies voittakoon eikä hoppee oo häppee. Edessä on fantastinen finaali ja nämä veljet tulevat tekemään kaikkensa, että poika tulee kotiin. Sillä vain voitto merkitsee, toisessa erässä peli kääntyy ja vastustaja tulee lujaa päälle. Jos puolustus pitää, kiekko pomppii, tolpat ovat maalivahdin parhaat ystävät ja tuomarit ovat puolueellisia, kaikki on mahdollista.

Mutta kaikesta huolimatta pitää muistaa kunnioittaa vastustajaa. Altavastaajalla ei ole mitään menetettävää. Tämä on once in a lifetime situation ja se, jolla on momentum, vie peliä. Joukkue on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki. Yksi mies ei sotaa kaipaa, yksi pääsky ei kesää tee eikä yksikään puu kasva taivaisiin. Sillä se parhaiten nauraa, joka nauraa paremmin kuin toiseksi paras.

Koemme yllätyksiä, romahtamisia, taktiikan riemuvoittoja. itkua, naurua ja selkärangan katkeamisia. Lopussa kiitos seisoo, oikeus voittaa, torilla tavataan ja nyt grillataan. Taivas varjele mitä sieltä tulee.