Laiskanpaskanpäivä

Tiedättekö sen tunteen kun ei vaan nappaa, ei jaksa eikä huvita. Pelkkä ajatus, että pitäisi tehdä jotain, saa kropan veltoksi ja ahdistuksen mieleen. Kun ei vaan pysty niin ei pysty. EVVK (Ei voisi vähemmän kiinnostaa, suomennos nuoremmille lukijoille).

Eikö tällaistakin päivää saisi luvan kanssa viettää? Edes kerran vuodessa. Olisi lupa jäädä lakanoiden väliin ja ummistaa silmät. Haistattaa v…kukkaset maailmalle ja olla vaan. Tekemättä mitään. Välittämättä mistään. Saamatta mitään aikaiseksi.

Onhan näitä Unikeonpäiviä ja Ystävänpäiviä ja Pyhäinmiestenpäiviä ja Viattomien lasten päiviä jne jne. Miksei siis kerran vuodessa voisi olla Laiskanpaskanpäivä. Virallisesti. Ihan liputuksen kera. Tai ei liputusta, koska sekin on työtä. Laiskanpaskanpäivänä työnteko ei olisi sallittua.

Laiskanpaskanpäivää voitaisiin viettää näin syksyllä, kun ankea talvi tekee tuloaan eikä kevät ole vielä ovella. Syksy tuo tullessaan helvetisti velvollisuuksia: Pitää tehdä syyssiivous, vaihtaa talvirenkaat, ottaa sukset varastosta, viedä polkupyörä varastoon.. Eiiih… Ja kun tämä kaikki on tehty on edessä uusi siivous, koska ulkoa kantautuu kuraa ja kakkaa. Ja ikkunat näyttävät maitolasilta. Ja peilissä tuijottaa kaveri, jonka kaksoisolennon näit telkkarin dokumenttiohjelmassa Saimaan norpan elämää. Ahdistaako. No eipä vähän!

Laiskanpaskanpäivä voisi olla 10.10. Tuon muistaisi laiskempikin. Ja kun sovitaan tietty päivämäärä, napsahtaa silloin tällöin yksi palkallinen arkipyhä lisää. Laiskanpaskanpäivänä kaikenlainen työnteko, raataminen, hyötyliikunta ja kaikki hyöty –alkuiset asiat ovat ankarasti kiellettyjä. Laiskanpaskanpäivänä maataan, loikoillaan, levytetään, torkutaan, otetaan päikkäreitä ja ollaan vaan. Tietsikalla saa notkua, kunhan ei tee mitään tuottavaa. Suositeltavaa on myös sohvalla löhöily ja tv:n tuijottaminen. Kylkeä saa kääntää, sitä ei lasketa hyötyliikunnaksi

Eli ensi lauantaina kaikki jäävät koteihinsa, eivät avaa verhoja, eivät ota postia laatikosta eivätkä tee mitään muutakaan. Vietetään porukalla Laiskanpaskanpäivää, syödään mitä jääkaapista löytyy, ei peseydytä ja kasvatetaan sänki leukaan tai sääreen, kellä nyt sattuu karvaa minnekin kasvamaan. Otetaan relax ja kuunnellaan vaikka Jukka Pojan rentoja reggaesoundeja.