Miesflunssan kourissa

Ajattelin ensin kertoa tositarinan joulusta mutta nyt en jaksa kirjoittaa siitä yhtään mitään. Olen nimittäin flunssassa. Laitoin someen statuspäivityksen: Lämpöä 37 – 37,5, aivastuttaa ja yskittää. Parin minuutin viiveellä tuli ensimmäinen kaverikommentti: Miesflunssa! Kunpa terveyskeskuksestakin saisi diagnoosin yhtä nopeasti.

Päivitykseni perään muodostui kommenttiketju, jossa toivoteltiin pikaista paranemista. Mutta toisenlaisia kuin ne normi suruhymiöt ja ”pikaista paranemista <3” toivotukset. Miesflunssaparanemistoivotuksissa on aina nauru- tai silmäniskuhymiötä. Sairaushan ilmenee miehillä ja naisilla eri tavalla. Kun nainen tulee flunssaan, hän nappaa aamulla särkylääkecocktailin, vie lapset tarhaan/kouluun, matkustaa töihin puolitoistatuntia kolmella eri bussilla, tekee kahden ihmiset työt, hakee lapset tarhasta/koulusta, valmistaa kotona ruuan, pesee pyykit, auttaa lapsia läksyissä ja illan päätteeksi ottaa särkylääkkeen, jotta saa nukuttua. Kun taas mies sairastuessaan soittaa aamulla pomolle ja ilmoittaa ettei pääse töihin, pyytää vaimoa viemään lapset tarhaan/kouluun, makaa päivän sängyssä, nousee ylös vain käydäkseen vessassa, pyytää vaimoa töistä tullessaan tuomaan kurkkupastilleja, nessuja ja keltaista jaffaa ja toivoo illalla, että vaimo tarjoilee ruuan potilaalle sänkyyn.

Eihän se ihan noin mene, mutta ilkkukaa pois. Kyllä me keski-ikäiset miehet kestetään. Ja kun itsetunto on kohdillaan, me jopa pidämme pienestä naurusta ja pilkasta. Koska loppupeleissä me keski-ikäiset miehet tiedämme, että kyllä te naiset meistä tykkäätte. Huolimatta siitä, että kutsutte meitä lihaviksi, kaljuiksi, laiskoiksi tai muuten vain ”parasta ennen” –päivän ohittaneiksi. Auta armias, jos keski-ikäinen mies menisi sanomaan jotain tuollaista naiselle! Tuumaisi luokkakokouksessa sille koulun entiselle kaunottarelle: et taida enää pelata jalkapalloa? Oot sen verran pyöreämmässä kunnossa kuin kouluaikoina. Tai sanoisi juhlissa sukulaisnaiselle: sinulla se näyttää iän myötä hiukset harvenevan kuten äidilläsi. Katastrofi olisi valmis!

Joten miehet: Kestetään nuo kommentit miesflunssasta ja muista miesten heikkouksista kuin mies, ihan vain että yhteiskuntarauha säilyisi. Toivottelen tähän lopuksi kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua. Koettakaa vältellä miesflunssaa. Se on pirullinen tauti.

Talvi silloin ennen...

Talvi silloin ennen…