Pariisin pakkasukot

Poliitikot ovat pahinta pohjasakkaa, mitä maa päällään kantaa. Joka ikinen on kotoisin sieltä missä aurinko ei paista. Enkä tarkoita nyt kaamoksenajan Lappia. Poliitikot ovat jopa kierompia kuin autokauppiaat. Mistä tietää että poliitikko valehtelee? Hänen huulensa liikkuvat.

Yksi suuri poliittinen teatteri pidettiin Ranskassa kuukausi sitten. Pariisin ilmastokokouksessa sovittiin toimenpiteistä, joilla ilmastonmuutos saadaan pysähtymään. Tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpeneminen vain 1,5 asteeseen. Kokouksen päätteeksi valtiopäämiehet taputtelivat toisia olalleen ja kehuivat kokouksen antia historialliseksi. Ihmiskunta on pelastettu, halleluja!

Uskokoon ken tahtoo. Joulukuu oli pimeä ja lämmin, lumesta ei tietoakaan. Pari päivää ennen jouluaattoa kävelin Kallaveden rannalla ja katselin, kuinka laineet liplattivat rantaan. Vasta aatoksi saatiin maa valkeahkoksi. Pakkasesta ei voinut puhua, olipahan vähän kylmempää kuin juhannuksena. Kunnes uudenvuoden jälkeen tuli jättiyllätys: Iltapäivälehtien puffaamat super-hyperpakkaset saapuivat Suomeen. Torstaiaamuna pakkasmittari näytti jo – 25.

Jumankekka, ne tekivät sen! Ne todellakin tekivät sen! Ja missä ajassa! Maailman silmäätekevät päättivät kuukausi sitten pysäyttää ilmastonmuutoksen ja niinhän se vain pysähtyi. Sää kylmeni, pakkastalvi saapui ja kaikki on taas niin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Ulkona on helvetin kylmää, auto ei käynnisty ja koira tekee tarpeensa ennätysajassa, että pääsee takaisin sisälle lämpimään. Ilmastonmuutos ja kasvihuoneilmiö ovat ohi. Näin siitä Pariisissa päätettiin ja sitten laitettiin hihat heilumaan. Uskomaton juttu.

Mihin nämä kansankynttilät pystyvätkään, jos laittavat tyhmät päänsä yhteen? Kun ilmastonmuutos on nyt selätetty, niin eiköhän seuraavaksi lopeteta kaikki sodat. Hankitaan ihmiskunnalle rauha, kaikille töitä, hävitetään nälänhätä ja tehdään sairauksista historiaa. Jos aikataulu on yhtä tuima kuin Pariisissa, meillä on jo kesän kynnyksellä maailma, jossa hyvin syöneet, rauhalliset kansalaiset tekevät työtä ja matkustelevat vapaa-aikana kaikkiin maailman kolkkiin tutustumaan uusiin ihmisiin ja kokemaan uusia juttua. Näyttäkääpäs poliitikot mihin pystytte. Minulla on nyt suuret odotukset teitä kohtaan.