Räyhällistä vappua!!

On taas tullut se aika vuodesta, kun valmistaudumme Vapun viettoon. Vappuadventtia on vietetty jo monena sunnuntaina, kukin kotonaan ylioppilaslakki päässä kynttilöitä poltellen. Vapputontut kiertävät ikkunoissa ja vappulahjojen ostaminen käy vilkkaana. Kuka saa vappupukilta risuja ja ruusuja, jää nähtäväksi. Mitä tuhmempi on ollut, sitä kovemmin tulee piiskaa beibi. Vappukalenterin viimeinen luukku aukeaa huomenna ja luukusta paljastuu prinssinakki sekä lusikallinen perunasalaattia.  

Vapun perinteisiin kuuluu vappukirkko, vappuehtoollinen, vappuhartaudet ja raskasta vappua –konsertit. Ehkä kaikista perinteistä SE perinteikkäin on Turussa julistettava Vappuräyhä. Tämä 1970-luvulta peräisin oleva julistus on säilynyt näihin päiviin enempi tai vähempi vahingossa. Vappuräyhän julistaa Turun Alkon piiripäällikkö, joka lukee teekkarihaalariin tussilla kirjoitetun tekstin paikallisen ostoskeskuksen parkkipaikalla klo 12. Välittömästi julistuksen jälkeen väkijoukko korkkaa kuohuvat ja alkaa räyhäämään. Vappuräyhän julistus menee näin:  

Huomenna, jos humala suo
on hapokas ja aromirikas vappujuhla

ja julistetaan siis täten yleinen vappuräyhä kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla raskaudella viettämään sekä lopuksi hiljaisesti ja rauhallisesti sammumaan.

sillä se, joka tämän räyhän rikkoo ja vappujuhlaa jollain säädyllisellä taikka siveellisellä käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka juhlaväki kullekin pönöttäjälle erikseen määrää.

Lopuksi toivotetaan kaupungin kaikille asukkaille riemullista ja räyhällistä vappujuhlaa!

Kommentit

  • Kaunis

    Rakastan seksiä. Minun yhteyshenkilöni täällä room.info Hauskaa tiedossa!

Kommentointi on suljettu.