Siivoa ja kuole

Törmäsin artikkeliin, jossa kerrottiin kuolemansiivouksesta. Kyseessä on ruotsalainen konsepti, döstädning, joka tarkoittaa turhista tavaroista luopumista hitaasti ja harkiten. Kauniina ajatuksena on, että kuoleman jälkeen perillisillä ei ole romujen kanssa niin isoa urakkaa. Vainaja hoitaa homman heidän puolestaan jo omana elinaikanaan.

Kertakaikkisen loistava idea! Sain tästä semmoisen kimmokkeen, että töistä kotiin palattuani aloitin heti kuolemansiivouksen. Ehkä en niinkään hitaasti ja harkiten, vaan innosta puhkuen ja kiireellä. Koska meidän talossa on hissi remontissa, sain samalla hyötyliikuntaa, kun kiikutin kamaa neljännestä kerroksesta takapihan roskakatokseen. Hämmästelin siinä touhutessa, miten paljon tavaraa oli kertynyt.

Vaimo tuli illalla töistä kotiin ja oli lievästi sanottuna yllättynyt. Yllätys vaihtui tyrmistykseen ja sitten hyvin nopeasti puhtaaseen raivoon. Nyt tiedä miksi tätä kutsutaan kuolemansiivoukseksi. Kyllä siinä oli meikäläisellä hengen lähtö lähellä kun selvisi, että olin köijännyt vaimon ”turhia tavaroita” roskikseen. Ymmärsinkö jotain väärin?

Kommentit

 • Tums

  Hyvällä vaimolla ei tarvitse olla kuin yksi tavara.

 • Maksimalistista minimalistiksi

  Rakentava ehdotus: aloita omista turhista tavaroistasi ja anna vaimon päättää omista turhista tavaroistaan. Sitten voitte käydä läpi yhteiset turhat tavaranne – ja lopuksi toistenne turhat tavarat. Sinun mielestäsi turha voi olla vaimon mielestä tarpeellinen ja toisinpäin.
  Kiiruhda hitaasti!

 • seija sanaleikkimökistään

  Naapurissamme oli kuolinpesän siivous vuosia sitten. Näytti kestävän vuoden verran ennen kuin pesä tuli tyhjäksi ja talo myyntiin. Valtava ruljanssi.
  Ennen aikaisessa kuolemansiivouksessa on se huono puoli että tyhjän tilan tarkoitus on vetää puoleensa täytettä eli uutta tavaraa.

Kommentointi on suljettu.