Stondis

Pakkanen paukkuu taas sellaisissa lukemissa, että tuli aika laittaa auto talviseisontaan. Nykyään systeemi on äärettömän helppo ja kätevä. Ei muuta kun etsit paikan, missä auto voi talvehtia rauhassa, menet sen jälkeen nettiin www.trafi.fi ja teet sähköisen liikennekäytöstä poiston. Hintaa koko operaatiolle tulee kahdeksan euroa ja kun auto on seisonnassa, liikennevakuutusmaksut ja autovero lakkaa rullaamasta. Olen tehnyt näin jo kolmena talvea peräjälkeen ja säästänyt muutaman kympin per kuukausi. Katsellaan sitten keväällä, koska kelit lämpenevät ja auton voi taas ottaa ajoon.

Seisonta-ajasta aasinsiltana ajattelin tätä toista tärkeää seisonta-asiaa, eli miehen erektiota. Miehellä talviseisonnalla ei ole sen kummempaa eroa kuin kevät-, kesä- tai syysseisonnalla. Tärkeintä on, että seisoo. Asia tulee sitä konkreettisemmaksi, mitä enemmän ikää kertyy. Tulee mieleen taannoin kotimaisessa lääkärisarjassa (no joo, Syke) ollut jakso. Siinä pieni poika joutui sairaalaan menetettyään tajunnan ja tila heikkeni nopeasti. Syylliseksi osoittautui isoisän vintillä piilossa ollut erektiolääkepullo, josta naskali oli ottanut tukevat huikat. Mummo oli ihmeissään ja tenttasi, että kenen kanssa se pappa moista seksilääkettä käyttää. No sinun, tokaisi pappa nolona. Kun on vähän näitä ongelmia…

Vielä ei ole tarvinnut turvautua sinisiin pillereihin mutta on lohduttava tietää, että lääke on keksitty. Tuotekehittelyä voisi jatkaa ja jalostaa tabuja myös muihin vaivoihin. Miten olisi esimerkiksi pilleri, joka auttaisi miestä seisomaan sanojensa takana? Tiedän muutaman poliitikon, joille voisi kirjoittaa elinikäisen reseptin torjumaan kroonista sanansyöntiä, pettämistä ja lupausten rikkomista. Tarvitaan myös vastalääkettä, mikäli järki sattuu seisomaan liian jämäkästi. Järjen stondiksensalpaaja ehkäisisi sekä miehisiä konfliktitilanteita nakkikioskin jonossa että epätoivottuja raskauksia.

Kuopion suurin fallossymboli, Puijon torni, on seisonut paikallaan jo 53 vuotta. Kaveri on siis komeasti keski-iän paremmalla puolella. Koskahan Puijon tornin mieskunto pettää? Ovatko kaupungininsinöörit varautuneet siihen, että myös 75 metriä korkea betonitorni voi tarvita Viagraa? Nähdäänkö vielä päivä, jolloin Puijon tornin varsi taipuu puolikaarelle ja nuppi roikkuu surullisesti alaviistoon? Toivottavasti näin ei käy, koska jokainen samanikäinen savolaisukko pystyisi samaistumaan tuohon tragediaan ja tuntisi vihlaisun mu…istoissaan.

Sanotaan että miehillä järki ja ky…ky ajatella seisoo yhtä aikaa. Totta kai. Eihän erektiolla ole mitään tekemistä järjen kanssa. Kyllä siinä mennään puhtaasti tunteella kun luonto kutsuu tikanpoikaa puuhun, aletaan vaakamamboon ja laitetaan lihaa piiloon. Ja mikäs sen hienompaa, sen takiahan me täällä ollaan. Elämän tarkoitus on aika yksinkertainen: Syntyä, elää, jatkaa sukua ja kuolla sitten pois. Me miehet tahdomme tehdä asioista vain monimutkaisempia ja se liittyy usein noiden kahden, järjen ja jorman, yhtäaikaiseen seisonta-aikaan. Mutta ei hätää, nuoret jannut. Kyllä tilanne siitä tasaantuu, kunhan pääsette Puijon tornin ikään. Ja sittenkin on aina hienoa että lopussa, kiitos, seisoo.

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Jostain syystä erektiota ja torneja pidetään uskottavuuden mittoina. Mitä isompi torni, sen paremmin se jää mieleen? Niin tai näin, Suomesta löytyy mainio yhtye nimeltä Eternal Erection. Kyseinen funk-yhtye lienee hoksannut elämää suuremman ajatuksen, nimittäin jos nimi pahentaa miestä, vaihdetaan nimi. Rick Lover voi olla erektio-aiheessa mitä parhain alter ego.

    • Jampe

      Vähän kaksipiippuinen asia tuo nimijuttu. Voi olla, että kainommat neidot katoavat takavasemmalle jos kaveri esittelee itsensä: Olen Lover, Rick Lover.

Kommentointi on suljettu.