Sumiposatnuksiethy

Käsi pystyyn jos olet lopen kyllästynyt tähän yhteiskuntasopimussoppaan. Voitte laskea kätenne. Asiaa on vatkattu ja vaivattu jo niin kauan että lopputulos alkaa olla what ever.

Ennen joulua kolme viisasta miestä lähti aaseineen etsimään paikkaa, jonne yhteiskuntasopimus syntyy. Karavaani saapui ammattiliittojen talleille mutta seimessä ei ollut kapaloituna mitään. Loppupeleissä paljastui, ettei matkaan lähtenytkään kolme viisasta miestä vaan kolme aasia. Tämä kuvaelma on yhtä vaikeaselkoinen ja moniselitteinen kuin itse prosessi. Ei taida tulla yhteiskuntasopimusta, ei lasta eikä paskaa. Ei näin.

Jotain on kuitenkin muuttunut. Syksyllä korvissani soivat korvamadot. Musiikki on vaihtunut jupinaan ja kitinään. Kabineteissa sipistään ja supistaan niin paljon, että Suomesta on tullut sipilä. Jos joku keksii ongelman mutta ei ratkaisua, hän tekee timosoinit. Ja lauantaisaunan jälkeen jääkaappikylmä oluttölkki ei sano enää tsup. Nyt se pentele suhahtaa avatessa: stub.

Tämä ralli on jatkunut jo liian kauan. Katsojat alkavat väsyä.

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Varovainen veikkaukseni on, että Sipilän ja Keskustapuolueen kehittämä yhteiskuntasopimus lisää alkoholin kulutusta. Toinen kysymys ja ehkä tärkeämpi on se, mistä ja milloin yhteiskuntasopimus sai alkunsa? Kuka tietää?

  Piti vähän hakea tietoa ja vastaan tuli Antti Kaikkosen 5 vuoden takainen kirjoitus: http://blogit.iltalehti.fi/antti-kaikkonen/2011/04/07/yhteiskuntasopimus/

  ”Yhteiskuntasopimus on myös sopimus oikeudenmukaisuudesta. Kasvun hedelmät kuuluvat kaikille suomalaisille.”

  Mitä hallitus on tähän mennessä tehnyt? Leikannut köyhimmiltä.

  • Jampe

   Saatat olla oikeassa Jari. Tuskin kukaan kestää valmista sopimusta selvinpäin.

Kommentointi on suljettu.