Temptation Island

Mummon kesämökillä vietetyt lapsuuden kesät ovat jääneet lämpimästi mieleen. Näin jälkikäteen ajateltuna kesälomalla paistoi aina aurinko, järvivesi oli aina lämmintä ja elämä huoletonta. Juuri sellaista kuin pikkupoikana pitikin olla.

Kesämökki sijaitsi järven rannalla. Kiehtovin paikka pikkupojalle oli tietenkin järven keskellä sijaitseva saari. Saari ei ole suuren suuri. Se on halkaisijaltaan vain parikymmentä metriä. Saarta asuttavat muurahaiset ja lokit ja sillä kasvaa suuria mäntypuita. Keväisin lokit alkavat pesintäpuuhat ja pitävät meteliä, joka kantautui järvenrannalle asti. Sehän oli meille kuin kutsuhuuto seikkailuun.

Eräänä kevätkesän päivänä päätimme käydä kaverin kanssa munavarkaissa. Mitään sen suurempaa suunnitelmaa ei ollut. Otettiin vain vene ja soudettiin saareen. Matkaa rannasta tulee puolisen kilometriä eli sellainen sopivan rivakka soutumatka. Mitä lähemmäs saarta pääsimme, sitä kovaäänisemmiksi ja rauhattomammiksi lokit kävivät. Kun viimein rantauduimme saareen, linnut pyrähtivät lentoon ja jäivät yllemme rääkymään. Toiminnan huumassa emme kiinnittäneet tähän huomiota.

Kävelimme hetken saarella kunnes törmäsimme ensimmäiseen lokinpesään. Koska saari on keskellä järveä ja suojassa pedoilta, lokit pesivät siellä varsin avoimesti eikä pesän löytäminen ollut vaikeaa. Suunnitelman spontaaniutta kuvaa hyvin se, että meillä ei ollut minkäänlaista pussia tai kassia munien kuljettamista varten. Niinpä laitoin kaksi lokinmunaa suoraan verkkaritakin etutaskuihin, toisen vasempaan ja toisen oikeaan. Tehtävän suoritettua havahduimme siihen, että lokit kävivät yhä uhkaavammiksi. Oli aika paeta rikospaikalta.

Paluumatkasta tuli pirullinen. Koska tulomatkan oli soutanut kaveri, paluumatkalla oli minun vuoro. Soudin siis henkemme edestä samalla, kun äkäiset linnut aloittivat syöksypommituksen. Kaikkein rohkeimmat syöksähtelivät niin läheltä, että meidän piti kyyristyä ja väistellä niitä. Kaveri kyyhötti veneen pohjalla mutta minä istuin soutajanpaikalla ja olin haavoittuvampi hyökkäyksille. Siinä pakomatkan tiimellyksessä huidoin airoilla niin, että airojen päät osuivat verkkarin taskuun ja molemmat munat särkyivät. Kun viimein pääsimme mummolan rantaan, oli taskuissani vain munankuoria ja keltuais-valkuaismömmöä. Se jäi viimeiseksi ryöstöretkeksi.

Tv:ssä alkaa tänään toinen kausi tositv-sarjasta Temptation Island. Neljä pariskuntaa viedään paratiisisaarelle ja laitetaan koetukselle. Naisten saarella sinkku-urokset piirittävät osallistujia ja miesten saarella sinkkunaiset panevat parastaan saadakseen varatut miehet pauloihinsa. Pariskunnat ovat kuulemma tulleet testaamaan parisuhteitaan ja katsomaan, pysyykö puoliso viettelysten keskellä uskollisena.

Miten tämä nyt sitten liittyy alun tarinaan? Kyllä mummon mökillä lapsuuden kesänä koettu opetus pätee yhä: Älä koskaan mene itse tai päästä naistasi saarelle, jossa on paljaita munia. Loppupeleissä saat vain paskaa niskaan ja käteesi jää rikkoutuneet kuoret.

Temptation Island Suomi

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Hieno saarihan se siinä, kyllä kelpaa kallioilla ottaa aurinkoa, ainakin keväällä heti jäiden lähdön jälkeen. En ole seurannut kuuluisaa saari-ohjelmaa – tuntuisi jotenkin siltä, parit olisivat pariterapian tarpeessa.

  • Jampe

   Kuten kuvituskuvat yleensä, kyseinen kuva ei esitä tarinan lokkisaarta. Ja voin lohduttaa Jari että et ole menettänyt mitään jos olet missannut tuon sarjan.

 • Ari Niemeläinen

  Jos kirjoittaminen tänne blokisivustoille on jonkinlaista julkisuushakuisuutta ja melkoista soopaakin, mutta mitä ovat tämän päivän tosi-TV-ohjelmat? Mikä helekatti toisten, vielä älyttömämpien toilailuissa meitä kiinnostaa? Ei kai noita tehtäis, jos niitä ei katsottaisi. Jampe, oli muuten hyvä, että ne munat oli taskussa, meidän lapsuusaikaan ainakin räksänmunat tuotiin puusta alas suussa! En minä, mutta pojat.

  • Jampe

   Nykyaikana itsensä häpäisemisestä ja nolaamisesta on tullut jotenkin cool juttu. Julkisuutta hinnalla millä hyvänsä. Totta sekin, että bloggaamalla me halutaan huomiota ja lukijoita jutuillemme. Onneksi blogin kirjoittaminen ei kuitenkaan edellytä olemaan kameroiden edessä ilman housuja. Jäis nimittäin tekstit pöytälaatikkoon.

Kommentointi on suljettu.