Terveisiä veroparatiisista

Ihan vaan tiedoksi, että sain tänä vuonna mätkyjä. Että ottaa pannuun! Minkä takia verottaja kävi kimppuuni? Miksi se laittoi minut maksamaan ylimääräistä? Totaalista valtion mielivaltaa ja kiusantekoa pientä ihmistä kohtaan.

Tai hetkinen. Olisiko minulla ollut mahdollisuus tehdä verokorttiin muutos kesken verovuoden? Onko se mitenkään mahdollista? Entä olisiko minun pitänyt ITSE seurata, että antamani tuloarvio pitää kutinsa, jotta ennakkoverotus menee oikein? Onko tämä asia sittenkin minun omalla vastuulla?

Vastaus on kyllä. Jos olen hereillä, seuraan palkkatietojani ja pyydän ajoissa uuden verokortin www.vero.fi, vältyn mätkyiltä. Näin yksinkertaista se on. Kyllä, meitä verotetaan aika ankarasti mutta vastineeksi saamme yhteiskunnalta palveluja, jotka muuten maksaisivat maltaita. Eli en valita vaan maksan mätkyt ajallani, koska olen saanut ne omaa tyhmyyttäni.

Aina välillä joku sana tai käsite jää häiritsemään alitajuntaan. Veroasiassa minua on häirinnyt sanonta, että joku paikka tai maa on veroparatiisi. Totaalisen nurinkurinen käsite. Miten esim. Monaco voi olla veroparatiisi, jos siellä ei makseta veroja? Sehän on sama kuin väittäisi, että Petonen on lomaparatiisi. Kyllä se on kuulkaa niin, että me asumme veroparatiisissa. Suomi on veroparatiisien veroparatiisi ja jos verotus tästä vielä kovenee, me eletään kohta verotaivaassa.

vero

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kiitos ajatuksista. Ehkä Suomi on jo siirtynyt verotaivaaseen. Jos katsoo wikipediasta listausta veroparatiiseista, Suomi kuuluu maihin, joita ei listalta löydy. Sen sijaan useimmat Pohjoismaista kuten myös Euroopan maista sieltä löytyvät. Mielenkiintoista!

Kommentointi on suljettu.