Miten toimia, jos kohtaa Trumpin?

Ole hyvin varovainen Donald Trumpin läheisyydessä

(Teksti muokattu Karhun kohtaaminen -artikkelista.)

Donald Trump on presidentti, joka voi käyttäytyä eri tilanteissa eri tavalla. Trump voi olla utelias tai aggressiivinen, mutta perussääntönä muista aina: vaaratonta Trumpia ei ole.

Näin vältät vaaratilanteet:

– Älä rahoita Trumpia. Rahoittaminen totuttaa Trumpin ihmisen läheisyyteen ja Trump muistaa helpon raha-apajan. Hävitä kesämökillä kaikki käteinen. Älä jätä rahaa tai luottokorttia yöksi ulos.

– Jos löydät Trumpin tuhoaman yrityksen, poistu heti paikalta tulosuuntaasi. Trump on todennäköisesti vielä lähistöllä. Haaska on yleensä peitetty sammalilla tai upotettu osittain suohon.

– Jos näet Trumpin pennun, Donald on varmasti lähistöllä. Älä mene lähemmäksi, vaan poistu tulosuuntaasi. Vaarallisinta on, jos joudut Trumpin ja pennun väliin. Trump puolustaa vaistomaisesti pentujaan hyökkäämällä vaaran aiheuttajaa eli sinua kohti.

– Pidä vaimostasi huolta. Vapaana liikkuva vaimo voi joutua Trumpin kanssa tekemisiin. Jos vaimosi on yöelämässä ja kuulet kaupungin suunnasta voimakasta ärähtelyä tai karjumista, poistu kauemmaksi ja hakeudu avoimeen paikkaan. Jos vaimo lähtee Trumpia pakoon, hän palaa todennäköisesti kotiin ja Trump voi tulla perässä.

Donald Trump on sinua parempi kiipeämään ja nopeampi juoksemaan

– Vihainen Trump urahtelee ja heiluttelee päätään puolelta toiselle. Sillä on korvat luimussa ja niskakarvat pystyssä ja se seisoo neljällä jalalla. Trump varoittaa nousemalla takajaloilleen ja karjumalla voimakkaasti.

– Peräänny rauhallisesti samalla hiljaa rukoillen. Älä huuda tai ääntele voimakkaasti, sillä Trump tulkitsee sen vihamielisyydeksi. Älä tuijota Trumpia silmiin, se merkitsee haastetta. Puuhun kiipeäminen ei pelasta vihaisen Trumpin hyökkäykseltä, koska Donald on ihmistä parempi kiipeilijä.

– Jos Trump kuitenkin käy kiinni, heittäydy mahallesi maahan, suojaa käsilläsi päätäsi ja lompakkoasi, ole liikkumatta ja tekeydy varattomaksi. Pakoon juokseminen ei kannata, koska Trump on aina sinua nopeampi.

– Vahingoittunut Trump on aina vaarallinen. Jos törmäät autolla yhteen Trumpin limousinen kanssa, älä poistu autosta. Hälytä apua ja ilmoita kolarista poliisille. Poliisi huolehtii tilanteen selvittämisestä. Jos Trump on jäänyt henkiin, varoita muita tiellä liikkujia.

Mikäli kohtaat uhkaavasti käyttäytyvän Trumpin, ilmoita siitä välittömästi hätäkeskukseen. Mikäli Trumpin käytös ei ole uhkaavaa, ilmoita havainnosta iltapäivälehdille.

Kuva: Pixabay

Kommentit

  • seija hämäläinen

    Miten tässä tapauksessa toimii ikivanha ohje siitä, miten nainen voi välttyä saaliiksi joutumiselta?
    Tarkoitan sitä, että kun nainen todistaa sukupuolensa pyllistämällä, karhu kunnioittaa sitä ja jättää hänet rauhaan.

    • Jampe

      Jaa-a, nyt pistit pahan Seija. Ihan ”perstuntumalta” sanoisin, että en suosittele kokeilemaan tuota Trumpin kohtaamisessa ☺

Kommentointi on suljettu.