Turistina Kuopiossa

Vanhin poika tuli käymään lomalla ”pohjoisessa”, kuten stadilainen asian ilmaisi. Hän oli ostanut uudenkarhean järjestelmäkameran. Miten on iskä, lähdetkö mukaan kaupungille kuvaamaan? No totta hitossa! Innostuin asiasta niin, että loppujen lopuksi kiersimme kaksi päivää ympäri Kuopiota ja askelmittariin kertyi 18 kilometriä.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä pakkasmittari näytti – 27 C. Tämä aiheutti tiettyjä rajoitteita kuvaamiselle. Onneksi kaupungilla on paikkoja missä lämmitellä kohmeisia sormia ja paleltuneita poskia. Vähän väliä poikani pysähtyi, viritteli kameratelineen ja tallensi otoksia kuopiolaisesta elämänmenosta niin videolle kuin valokuviin. Toisena päivänä sää lämpeni, joten kierroksesta tuli kilometreissä vielä pidempi. Kaiken kaikkiaan kaksi erittäin mukavaa kuvauspäivää.

Kuvausreissu terästi aisteja ja pisti havainnoimaan lähiympäristöä uudella tavalla. Rakennuksissa ja kaduilla oli yksityiskohtia joita ei huomaa, vaikka niiden ohi kulkee päivittäin. Seinillä olevat muistolaatat kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja rakennusten vuosiluvut vievät ajatukset menneisyyteen. Esimerkiksi tuomiokirkon edessä hätkähdin huomattuani, että kirkko on rakennettu vuonna 1816. Kaksisataa vuotta sitten Kuopio oli aivan eri kaupunki, mutta kirkko seisoi samalla mäellä jo silloin.

Suosittelen tekemään kävelyreissun pitkin ja poikin rakasta kotikaupunkiamme. Ota kamera mukaan niin voit pysähdellä rauhassa, eivätkä ohikulkijat kiinnitä sinuun huomiota. Kameran linssin läpi moni asia näkyy tarkemmin ja kuvat voivat yllättää: Tämäkin löytyy Kuopiosta.

Nämä kuvat on otettu meikäläisen kännykällä. Ne paremmat kuvat ovat pojan järkkärissä.

jarin kanssa kuvausreissulla 2 päivä (2) jarin kanssa kuvausreissulla 2 päivä (4) jarin kanssa kuvausreissulla 2 päivä (15) jarin kanssa kuvausreissulla (12) jarin kanssa kuvausreissulla (17) jarin kanssa kuvausreissulla (22)   jarin kanssa kuvausreissulla (23)