Varma kevään merkki

Sitä minä vaan että menkää torille, nyt on jäätelökoju avattu. Oli muuten monenmoista palloa, ihan runsaudenpulaksi asti. Ja muutama uutuus seassa. Ai minkäkö söin? En minkään, kun olin just käynyt kahvilla ja sämpylällä. Ei maha vetänyt.

Ilman lämpötila + 8 ja suomalainen syö jäätelöä ulkona. On herättänyt vähän hilpeyttä ulkomaalaisissa ystävissä. Eräskin etelämpi-eurooppalainen tuttu totesi, että heillä ei koskaan syödä jäätelöä jos sää on alle + 15 astetta. Minä siihen toteamaan että jos meillä olisi sama jäätelöhelleraja, ei täällä saisi syödä jätskiä kuin ykköspäivinä keskellä kesää. Viime kesänä ei olisi ollut asiaa kioskille ennen elokuuta. Tähän tuttava tuumasi vain, että You finnish people are grazy. Vastasin että ai nou.

Vuosi sitten avauduin blogissa jäätelöaddiktiostani (onko tuo oikea sana?) . Oireet eivät ole hellittäneen, päinvastoin. Tuossa alkuvuodesta kaupan pakastealtaasta löytyi piparkakkukeksijäätelöä ja se oli sitten menoa. En kehtaa tässä paljastaa, montako on tullut syötyä. Vähän liian noloa.

Mutta menkää nyt ihmeessä ostamaan tötteröitä ja palloja. Saadaan töitä suomalaisille ja talouden rattaat pyörimään. Noustaan tästä lamasta, tuutti kerrallaan. Laitan tähän lopuksi vielä todistusaineistoa siitä, että suomalainen yrittäjä on sitkeä ja ilmeisen hullu eläjä. Videolla vuoden yrittäjä vuodelta 1990.