Varo vihaista bloggaajaa

Näin kevään lähestyessä on hyvä mennä luontoon ja kuunnella vuoden ensimmäistä luontoääntä: Bloggaajaa.

Bloggaaja on tunnettu siitä, että se elää talvet kuin karhu: yksin omassa pesässään. Mutta sen sijaan, että bloggaaja nukkuisi talviunta, hän bloggaa. On hyvin harvinaista, muttei mahdotonta, kuulla bloggaajaa talvisin. Yksi keino on kuunnella kerrostalon rappukäytävässä salaa, mitä ovien takaa kuuluu. Jos kuulet hiljaisen ”eiku eiku eiku” voit olla varma, että oven takana elää bloggaaja. Se on juuri bloggaamassa ja yrittää välttää kirjoitusvirheitä. Iltaisin, ennen nukkumaan menoa, voit myös kuulla oven takaa vaimean ”aih” -voihkaisun. Tämä on myös tunnusomaista bloggaajalle. Se on blogannut läppärin ääressä kyykyssä koko päivän ja oikoo valittaen kipeää selkäänsä.

Keväällä bloggaajat uskaltautuvat ulos. Niitä on kohtuullisen vaikea erottaa, koska ne muistuttavat erehdyttävästi ihmistä. Bloggaajan tuntomerkkejä ovat kamera ja poseeraus omituisissa paikoissa. Jos näet esim. jonkun ottavan kuvaa itsestään näyteikkunan tai meikkihyllyn luona, kyseessä on bloggaaja. Bloggaajat ovat arkoja, joten jos havaitset sen, ole kuin et olisi huomaavinaan. Voit seurata bloggaajan toimintaa kauempaa mutta varo, ettei se huomaa sinua. Siinä tapauksessa bloggaaja ottaa jalat alleen ja pakenee kotiinsa.

Eräs kaverini ystävystyi bloggaajan kanssa. Hän kertoi, että bloggaaja on yleensä säyseä ja vaaraton, ja pidemmän tutustumisen jälkeen voit erehtyä pitämään sitä jopa inhimillisenä. On kuitenkin muistettava, että bloggaaja on aina bloggaaja, kesytettynäkin. Se ei kuuntele sinua siksi, että olet mielenkiintoinen vaan siksi, että kyttää jotain blogattavaa. Bloggaaja saa pahaa aavistamattoman ihmisen puhumaan itsestään sivu suun ja ennen kuin uhri tajuaa, hänen salaisuutensa ovat postattuna kaikkien luettaviksi. Sama pätee valokuvaamiseen. Bloggaaja ei ota sinusta kuvia, koska olet kaunis, vaan koska voi käyttää kuviasi blogissaan kysymättä lupaa. Näin on käynyt monille viattomille uhreille, joiden elämän bloggaaja on pilannut lopullisesti.

Omituisesta viekkaudestaan huolimatta bloggaaja on hyvin herkkä eläin. Eniten se pelkää, että sille nauretaan. Joten jos luet bloggaajan postausta, älä naura. Toinen, mitä bloggaaja pelkää yli kaiken on, ettei sille naureta. Joten jos luet bloggaajan muka-hauskaa postausta, muista kommentoida hymiöillä ja ”huutonaurua” kommentteilla. Nämä ruokkivat bloggaajan egoa ja saavat sen pysymään tyytyväisenä.

Jos ystävystyt blogaajan kanssa ja osaat olla varovainen, se voi olla sangen mielenkiintoista seuraa. Varaudu kuitenkin seuraavaan: Bloggaaja on nihkeä lähtemään kanssasi yleisille paikoille. Voit houkutella sitä sanomalla, että Ville Peltonen on Intersportissa jakamassa nimmareita tai Renny Harlin on nähty Mustan Lampaan terassilla. Tämän kaltaisilla syöteillä bloggaaja on kohtuullisen helppo saada tulemaan ulos pesästään kameroineen ja tabletteineen. Mutta jos syöttisi osoittautuu petokseksi, bloggaaja saattaa hylätä sinut lopullisesti ja blokata ulos bloginsa seuraajista.

”Bloggaajan laulu” (esittää Arja Saijonmaa)

Mistä tunnet sä bloggaajan?
Onko oikea sulle han?
Anna netin se selvittää,
kuka mieleesi jää.
Kun on sinulla vaikeaa
ja kun tarvitset bloggaajaa
silloin postaus punnitaan.
Menee muut menojaan.

Siitä tunnet sä bloggaajan,
kun on netissä vielä han.
Turhat tuttavat luotas ois’
hävinneet pian pois.

Kuvassa kaksi bloggaajan pahaa aavistamatonta uhria

Kuvassa kaksi bloggaajan pahaa aavistamatonta uhria

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kiitos ajatuksia herättävästä blogista. Muistelen usein erästä vanhempaa miestä, joka puhutteli minua erään esityksen jälkeen sanoen, ettei ihminen ole eläin, vaan nisäkäs. Meillä on myös selkäranka, vaikka joskus voi kuulla toisinkin sanottavan.

    • Jampe

      Ihmisiäkin on monenlaisia. Olen bongannut ihmisissä aikamoisen ketun, melkoisen nilviäisen, raivostuttavan torakan ja täydellisen sian. Tuosta selkäranka-asiasta ole kuullut myös monenlaisia mielipiteitä.

Kommentointi on suljettu.