Viinijuhlat huomio: Sateenvarjot pois!

Kaksitoista vuotta on kulunut siitä, kun näin viimeksi Eppu Normaalin livenä. Kyseessä oli Tampereen Ratinan konsertti vuonna 2004. Kertakaikkisen upea keikka, joka on jäänyt muistoihin.

Kaksitoista vuotta myöhemmin Eput tulivat Kuopion viinijuhlille. Ja kun keikka alkoi, nuo kaksitoista vuotta eivät tuntuneet enää missään. Heti ensi soinnusta kävi selväksi, että bändi on hyvässä vedossa. Tien päällä taas kajahti ilmoille ja aloitti koko illan kestäneen hittikimaran. Jatkoa seurasi mm. Puhtoinen lähiöni, Suomi-ilmiö, Pimeyden Tango ja Akun tehdas.

Hieman harvinaisempaa herkkua oli On viaton ja kainoa, harrastukseni ainoa. Martti rallatti masturboinnin ilosanaa ja osa yleisöstä lauloi mukana. Muiden laulamattomuus ei johtunut varmaan häveliäisyydestä vaan siitä, että biisi on Eppujen tuntemattomampaa tuotantoa. Sitten palattiin jälleen hittikimaraan: Kun olet poissa, Murheellisten laulujen maa, Urheiluhullu. Ehkä kovimman huutomyrskyn aiheuttivat Kitara, taivas ja tähdet sekä Tahroja paperilla. Martti jaksoi bogota lähes nuoruusvuosien malliin ja Pantse heitti kitarasooloja ja kuvioita, jotka maustoivat mukavasti tuttuja kappaleita. Suvantovaihteet seurasivat nopeita rypistyksiä mutta pelkkään herkistelyyn ei jumiuduttu kuin kappaleen verran kerrallaan. Kaikki häipyy, on vain nyt –slovaria seurannut Reppuni jupiset riimisi rupiset sai taas kansan hyppimään. Encorena kuultiin Njet Njet ja Voi kuinka me sinua kaivataan.

Keikkaa häiritsivät ajoittaiset sadekuurot. Itse sade oli pienempi murhe, mutta se isompi oli sateenvarjot. Sateenvarjojen käyttöä ei ole millään tavalla rajoitettu, joten sateen alkaessa kymmenet varjot peittivät lavan taakseen. En edelleenkään ymmärrä, miten tämä on mahdollista Kuopion viinijuhlilla. Vuodesta toiseen. Kaikkialla muualla sateenvarjot on kielletty ihan turvallisuussyistä. Muualla ihmiset osaavat pukeutua kertakäyttösadetakkeihin ja näin huomioida myös kanssakuuntelijoita. Ei Kuopiossa. Pitääkö jollakin puhjeta silmä, ennen kuin asiaan puututaan? PeeÄssä nyt herätys!

Näkymä Eppu Normaalin viinijuhlien keikasta. Maksaisitko tällaisesta paikasta 27 euroa?

Näkymä Eppu Normaalin viinijuhlien keikalta. Maksaisitko tällaisesta paikasta 27 euroa?

Kommentit

  • vain Kuopiossa

    Ei näkymä ollut edes tuollainen, kun jättitaulukin oli niin alhaalla, että sen peittivät sateenvarjot. Ja kaiken huipuksi taulun kuvassakin kameran edessä oli sateenvarjot. Taitaa Peeässä vain markkinoida Prisman varjoja. Varjot ja omat pullot ovat muualla aina kiellettyjä.

    • Jampe

      Käsittämätöntä toimintaa ja jatkunut vuodesta toiseen samanlaisena. Toissavuonna käytiin katsomassa Kolmatta Naista ja Jukka Poikaa sateenvarjomeren seassa ja reklamoitiin kirjallisesti PeeÄssälle. Vastaus oli jotain tyyliin kuuluu tapahtuman luonteeseen eikä sateenvarjoja ole tarpeen kieltää. Hämmästeltiin asiaa jo silloin.

Kommentointi on suljettu.